Το ισπανικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βρει ησυχία όπως φαίνεται, αφού έπειτα από όσα έχουν γίνει -και θα γίνουν- με την υπόθεση Νεγκρέιρα και την εισαγγελική δίωξη κατά της Μπαρτσελόνα, σειρά πήρε η καταγγελία κατά των διαιτητών για εύνοια της Ρεάλ Μαδρίτης μέσω χειραγώγησης του VAR.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είναι στην 1η θέση της La Liga και στο +2 από τη Χιρόνα μετά την ολοκλήρωση 23 αγωνιστικών, με τις φωνές όμως για τη διαιτησία να μη λείπουν. Φωνές που ενισχύονται μέσω των νεότερων ρεπορτάζ των ισπανικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία έχει γίνει καταγγελία κατά της επιτροπής διαιτησίας.

Μια καταγγελία που αφορά το VAR και το πώς φέρεται να έχει γίνει χειραγώγησή του ώστε οι διαιτητικές αποφάσεις να είναι υπέρ της Ρεάλ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η El Mundo Deportivo, έγινε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή διαιτησίας είχε ετοιμάσει ένα… κρυφό δωμάτιο, δίπλα σε αυτό του VAR, από όπου δίνονταν οδηγίες για εξέταση συγκεκριμένων φάσεων.

Αυτό το δωμάτιο υπήρχε μόνο για τους αγώνες της Ρεάλ και από εκεί φέρονται να αποφάσιζαν ποια θα είναι τα replay που θα δείχνουν σε κάθε φάση ώστε το συμπέρασμα που θα βγαίνει να οδηγεί πάντα σε διαιτητική απόφαση υπέρ των Μαδριλένων. Επίσης, προσθέτει η El Mundo Deportivo, οι διάλογοι που γίνονταν από αυτό το… κρυφό δωμάτιο δεν καταγράφονταν, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με τους διαλόγους που γίνονται με την αίθουσα VAR, με συνέπεια να μην υπάρχουν σαν αποδεικτικά στοιχεία.