Ο Άρης ήταν πολύ κοντά στη νίκη επί της Λαμίας, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, η οποία θα ήταν η δεύτερη συνεχόμενη και θα του επέτρεπε να πατήσει ακόμη πιο δυνατά στην 5η θέση αλλά στο 95′ ο Μάλτσι τού πήρε το τρίποντο μέσα από τα χέρια γράφοντας το τελικό 2-2.

Από το ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, όχι μόνο επειδή αυτό ήθελαν οι ίδιοι αλλά και επειδή… αυτό ήθελαν και οι φιλοξενούμενοι. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου είχε ως πρώτο στόχο να αμυνθεί και αυτό έκανε και μάλιστα αποτελεσματικά, αφού οι Κίτρινοι όσο κι αν το προσπαθούσαν δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο για να γίνουν απειλητικοί.

Τα λεπτά, επομένως, περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι αξιόλογο, με τους Θεσσαλονικείς πάντως να βρίσκουν δύο φάσεις χάρη στον Μενέντες στο πρώτο ημίχρονο. Στη πρώτη, στο 30′, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία στο σουτ που επιχείρησε, στη δεύτερη, στο 42′, πήγε στο κάθετο δοκάρι. Έτσι, το 0-0 δεν άλλαξε στο πρώτο μέρος, προς ικανοποίηση της Λαμίας που είχε μόνο μία τελική προσπάθεια, στο 19′, με τον Καρλίτος.

Στην επανάληψη, όμως, τα πράγματα άλλαξαν και φάνηκε από νωρίς, αφού ο Άρης πήρε πέναλτι στο 46′ για χέρι του Κορνέζου στην ντρίμπλα που του έκανε ο Μορόν. Πέναλτι με το οποίο συμφώνησαν και στο VAR, με τον Μορόν να εκτελεί στο 47′ και να ανοίγει το σκορ (1-0). Η ομάδα του Άκη Μάντζιου θα μπορούσε στο επόμενο λεπτό να βάλει και το δεύτερο γκολ αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Νταρίντα, με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν στη συνέχεια στην επίθεση.

Η Λαμία είχε την πρώτη της ευκαιρία στο 54′ με τον Καρλίτος και στο 57′ κατάφερε να ισοφαρίσει με το γυριστό σουτ του Ακούνα που πρόλαβε τον Φαμπιάνο και εκτέλεσε (1-1). Η ισοφάριση είχε ως αποτέλεσμα οι Κίτρινοι να βγουν με… φόρα στην επίθεση αλλά ο Κοσέλεφ είπε «όχι» στον Ζαμόρα που σούταρε στο 66′ και έκανε πολύ μεγάλη επέμβαση στο 68′, με το ένα χέρι, σε σουτ του Φαμπιάνο από τη μικρή περιοχή.

Οι Θεσσαλονικείς αύξαναν όλο και περισσότερο την πίεσή τους και δικαιώθηκαν στο 74′, όταν ο Μορόν με καρφωτή κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Νταρίντα, βρήκε ξανά δίχτυα για το 2-1. Αυτό που φαινόταν ότι θα ήταν και το τελικό αποτέλεσμα δηλαδή, μέχρι που ήρθε το 95ο λεπτό: Σέντρα του Αμαράλ από αριστερά, σουτ του Μάλτσι που είχε μπει αλλαγή στο 85′ και 2-2!

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (90+ Βερστράτε), Νταρίντα (90+ Τζούρασεκ), Πάρντο (46’ Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (90’ Κάρλσον), Μενέντες (66’ Ρουπ), Μορόν.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες (73’ Τόσιτς), Σλίβκα (85’ Σίντκλεϊ), Τσιλούλης, Ακούνα (73΄Στάνκο), Καρλίτος (85’ Μάλτσι).