Η διευθύντρια της Ολυμπιακής αποστολής των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ότι είναι «σίγουρη» για τα σχέδια ασφαλείας των γαλλικών αρχών, επτά μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι και λίγες ημέρες μετά την επίθεση κοντά στον Πύργο του Άιφελ.

«Όπως μπορείτε να φαντασθείτε, η ασφάλεια των αθλητών της ομάδας των ΗΠΑ και ολόκληρης της αποστολής είναι η Νο. 1 προτεραιότητά μας», επεσήμανε η Σάρα Χίρσλαντ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε:

«Είμαστε σε στενή επαφή με τις γαλλικές αρχές, μέσω των πρεσβειών μας. Οι κυβερνήσεις μας βρίσκονται σε άμεση επαφή και μια αρκετά ισχυρή προσπάθεια ασφαλείας βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα συνεχισθεί. Μπορώ να σας το πω προς το παρόν, ενώ όλοι γνωρίζουν καλά το πλαίσιο στην οποία δραστηριοποιούμαστε, έχουμε εμπιστοσύνη στις συζητήσεις μας και στο γεγονός ότι όλα τα απαραίτητα σχέδια είναι σε εφαρμογή».

Αυξημένα μέτρα λόγω των αστέρων του NBA

Στην ολυμπιακή αποστολή των ΗΠΑ αναμένεται να βρίσκονται και οι μεγαλύτεροι αστέρες του NBΑ, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να σχεδιάζει την «αντεπίθεση» των Αμερικανών μετά την πρόσφατη αποτυχία τους στο Μουντομπάσκετ. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των μέτρων ασφαλείας, κάτι που γίνεται γύρω από την αμερικανική ομάδα μπάσκετ πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ενίοτε και με την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

Οι διοργανωτές της κορυφαίας διοργάνωσης αντιμετωπίζουν μια μεγάλη πρόκληση ασφαλείας, ιδιαίτερα για την Τελετή Εναρξης, όπου οι αντιπροσωπείες θα παρελάσουν στον Σηκουάνα «στην καρδιά» των Παρισίων, θέμα που τονίστηκε για άλλη μια φορά, μετά από την επίθεση με μαχαίρι που κόστισε την ζωή ενός Γερμανού τουρίστα, κοντά στον Πύργο του Άιφελ στις 2 Δεκεμβρίου.

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουντέα Καστέρα επέμεινε πρόσφατα ότι υπάρχει μόνο το «πλάνο Α» για την Τελετή, χωρίς να σχεδιάζεται ένα «πλάνο Β», τονίζοντας ότι ενδεχομένως να αλλάξει ο αριθμός των θεατών.