Μετά την ΕΠΟ που ζήτησε από την κυβέρνηση και την Stoiximan Super League να προστατεύσει τους Έλληνες διαιτητές ήταν και η σειρά του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών και των ποδοσφαιριστριών να σταθούν στο πλευρό τους.

Με ανακοίνωση του την Τετάρτη (6/12) ο ΠΣΑΠΠ υποστηρίζει πως οι διαιτητές έχουν υπάρξει τα μεγαλύτερα θέματα σωματικής βίας, λεκτικής βίας και εκφοβισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Διεκδίκηση όλων»

«Ο ΠΣΑΠΠ πάντα θα ενώνει τη φωνή του, με οποιαδήποτε προσπάθεια κινείται προς την κατεύθυνση βελτίωσης των συνθηκών στο ποδόσφαιρο της χώρας μας.

Οι Έλληνες διαιτητές έχουν βιώσει στο πετσί τους, περισσότερο από τον καθένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λεκτική και σωματική βία, bullying, προπηλακισμούς, διάφορες επιθέσεις κ.ο.κ.

Η διεκδίκησή τους θα πρέπει να γίνει διεκδίκηση όλων όσων ονειρεύονται ένα ποδόσφαιρο που θα δίνει στην κοινωνία τις αξίες που πραγματικά έχει τη δυνατότητα να προσφέρει», ανέφερε στην ανακοίνωση του σύλλογος αμειβομένων ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών.

Νωρίτερα, η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως θα γνωστοποιήσει κι εκείνη τα μέτρα που θα λάβει για την προστασία των Ελλήνων διαιτητών μετά από συνάντηση που θα έχει μαζί τους την Παρασκευή (8/12). Κι εκείνη από τη μεριά της υπογράμμισε πως στηρίζει την απόφαση των διαιτητών για αποχή.

Οι Έλληνες διαιτητές αντιδρούν με τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και επέλεξαν αυτό το δραστικό τρόπο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις απειλές που έλαβε ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου και η οικογένειά του, αφότου σφύριξε το επεισοδιακό παιχνίδι Βόλος-Ολυμπιακός για το ελληνικό πρωτάθλημα.