Οι Λος Άντζελες Λέικερς αντιμετώπισαν και νίκησαν τους Χιούστον Ρόκετς με 107-97 τα ξημερώματα της Κυριακής (3/12) για το πρωτάθλημα του NBA στην «Crypto.com Arena» σε ματς που στιγματίστηκε από τη λογομαχία του ΛεΜπρόν Τζέιμς με τον αντίπαλο προπονητή, Ίμε Ουντόκα.

Οι δύο τους τιμωρήθηκαν από τους διαιτητές της αναμέτρησης με τεχνική ποινή και, καθώς ήταν η δεύτερη για τον Ουντόκα, αποβλήθηκε από το ματς. Τις τελευταίες ώρες διέρρευσαν στο διαδίκτυο αυτό που φέρεται να είπε ο κόουτς στον σούπερ σταρ των Λέικερς και προκάλεσε την αντίδρασή του.

Ο Τζέιμς παραπονέθηκε στους διαιτητές γι’ αυτό που εκείνος θεώρησε βήματα του τούρκου σέντερ των Ροκετς Άλπερεν Σενγκούν, με αποτέλεσμα να αρχίσει το λεκτικό «πάρε – δώσε» ανάμεσα στον «βασιλιά» και τον Ουντόκα. «Σταματήστε να κλαίτε σαν σκύλες», του είπε ο Ουντόκα. «Αυτή η λέξη που λες δεν είναι καθόλου εντάξει, να τη χρησιμοποιείς τόσο χαλαρά. Είμαστε όλοι μεγάλοι άντρες εδώ!», του είπε ο Τζέιμς.

Ο Ουντόκα, όμως, συνέχισε να λέει τη λέξη και προκάλεσε τον Τζέιμς: «Τι θα κάνεις γι’ αυτό; Είσαι soft», του είπε και τον έβρισε και πάλι, κι εκεί ήταν που ο ρέφερι τους χρέωσε με τεχνικές ποινές.

«Μιλήσαμε για τις διακοπές»

Μετά το τέλος του ματς ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ερωτήθηκε για το περιστατικό και επέλεξε να μην αποκαλύψει τι ειπώθηκε και ούτε να μπει σε πολλές λεπτομέρειες. Πέταξε την… μπάλα στην εξέδρα. «Μιλήσαμε για τις διακοπές των Ευχαριστιών και τι κάναμε στις διακοπές των Ευχαριστιών», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε πως αυτή η σεζόν στο NBA είναι «τρελή» όσον αφορά τις τεχνικές ποινές, που ρίχνουν δεξιά κι αριστερά με ευκολία οι διαιτητές. Ο ίδιος έχει τιμωρηθεί με τρεις στα τελευταία πέντε παιχνίδια των Λος Άντζελες Λέικερς.

Όσο για τον Ίμε Ουντόκα, το περιστατικό και η λέξη που χρησιμοποίησε είναι ακόμη ένα επεισόδιο στο βεβαρημένο παρελθόν του, καθώς τέθηκε εκτός ομάδας από τους Μπόστον Σέλτικς την περασμένη σεζόν, όταν αποκαλύφθηκε πως απατούσε τη σύζυγό του, ηθοποιό Νία Λονγκ, με υπάλληλο του συλλόγου.