Ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη κόντρα στη Φράιμπουργκ εκτός έδρας, για την 5η αγωνιστική των ομίλων, ώστε να έχει ελπίδες πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Europa League αλλά ήταν τραγικός, ήταν πίσω με 4-0 στο ημίχρονο και τελικά ηττήθηκε με 5-0, στρέφοντας την προσοχή του πλέον στην 3η θέση για το Europa Conference League.

Το ματς άρχισε με τους Ερυθρόλευκους να απειλούν μόλις στο 1ο λεπτό με τον Ορτέγα που αστόχησε από καλή θέση και εκείνη τη στιγμή όλοι θα εξέλαβαν σαν ενθαρρυντικό το ξεκίνημα. Η συνέχεια, όμως, έδειξε ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι, αφού πριν καν βγει το πρώτο 10λεπτο η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήταν πίσω με 2-0…

Οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ στο 3′ με πλασέ του Γκρέγκοριτς, στον οποίο πήγε η μπάλα έπειτα από κόντρα, εντός περιοχής και μέχρι να καταλάβουν οι Πειραιώτες τι έγινε ήρθε στο 8′ και το 2-0: Κόρνερ του Γκρίφο, εύκολα κεφαλιά από τον Γκρέγκοριτς και η μπάλα ξανά στα δίχτυα του Πασχαλάκη που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Από πολύ νωρίς, επομένως, τα πράγματα έγιναν πάρα πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν εκτός τόπου και χρόνου, με αποτέλεσμα ο Γκρέγκοριτς να μοιάζει… Μπατιστούτα και να κάνει ό,τι θέλει, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με άστοχο σουτ από πολύ καλή θέση μετά το διώξιμο… πάσα του Ντόη με το κεφάλι.

Δεν έγινε εκεί το 3-0, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι Ερυθρόλευκοι το απέφυγαν, αφού στο 36′ ο Γκρέγκοριτς ήταν ξανά αμαρκάριστος και με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μακένγκο έκανε χατ-τρικ μέσα σε πανηγυρισμούς, οι οποίοι έγιναν ακόμη πιο έντονοι για τους οπαδούς της Φράιμπουργκ στο 42′, όταν οι Γκρέγκοριτς και Χέλερ συνεργάστηκαν ωραία και η μπάλα κατέληξε στον Σιλντίλια που εκτέλεσε τον Πασχαλάκη για το 4-0.

Από εκεί και πέρα, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε πολύ. Πάρα πολύ. Οι Γερμανοί, άλλωστε, δεν είχαν κανένα λόγο για να παίζουν με φουλ ταχύτητα αφού η νίκη είχε εξασφαλιστεί ενώ οι Πειραιώτες, από την άλλη πλευρά, έπρεπε να δείξουν κάτι καλύτερο σε σχέση με το πρώτο μέρος. Και δεν το έκαναν, είναι η αλήθεια, αφού τελικά δέχθηκαν και 5ο γκολ.

Στο 77′, με την άμυνα για ακόμη μία φορά να μην αντιδρά σωστά, η μπάλα, μετά την αντεπίθεση των γηπεδούχων, κατέληξε στον Ντοάν και αυτός βρήκε τον τρόπο για να τη στείλει στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 5-0, ολοκληρώνοντας τον εφιάλτη του Ολυμπιακού.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ (5 αγωνιστικές)
Γουέστ Χαμ 12
Φράιμπουργκ 12
Ολυμπιακός 4
Μπάτσκα Τόπολα 1

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Ατουμπόλου, Σιλντίλια, Γκίντερ, Λάινχαρτ (67′ Γκίλντε), Ντοάν, Έγκεσταϊν, Χέφλερ (78′ Σάλαϊ), Μακένγκο, Χέλερ (67′ Αντάμου), Γκρίφο (78′ Βάινχαουπτ), Γκρέγκοριτς (67′ Ρεχλ).

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι (84′ Κίνι), Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε (84′ Καρβάλιο), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46′ Ιμπόρα), Ποντένσε (50′ Μασούρας), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (84′ Ελ Αραμπί).