Η αστυνομία του Νιούπορτ Μπιτς, πόλη στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, υποστήριξε πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα έπειτα από καταγγελία για ερωτική σχέση ενός παίκτη του NBA με ανήλικο κορίτσι, επιβεβαίωσε το αστυνομικό τμήμα σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Ο γκαρντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Τζος Γκίντι, που είναι ο εν λόγω παίκτης, αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση όταν ρωτήθηκε γι’ αυτή έπειτα από προπόνηση της ομάδας του. Ο 21χρονος Αυστραλός άσος, τόνισε: «Καταλαβαίνω την ερώτηση, προφανώς, αλλά δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο αυτή την στιγμή».

Το NBA, επίσης, έχει αναφέρει πως ερευνά την υπόθεση ξεχωριστά από την αστυνομία. «Εξετάζουμε τα δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά ο Μάικ Μπας, εκπρόσωπος της λίγκας, αφού διέρρευσε υλικό από την 15χρονη κοπέλα στα social media. Η ίδια φέρεται να ανάρτησε μια φωτογραφία της με τον Τζος Γκίντι στην οποία υπήρχε η λεζάντα: «Μόλις γαμ…α τον Τζος Γκίντι».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία του Νιούπορτ Μπιτς, σημειώνεται: «Το αστυνομικό τμήμα του Νιούπορτ Μπιτς έχει λάβει γνώση για τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο σχετικά με υποτιθέμενη σχέση μεταξύ του επαγγελματία μπασκετμπολίστα Τζος Γκίντι και μιας ανήλικης γυναίκας. Το αστυνομικό τμήμα του Νιούπορτ Μπιτς αναζητά ενεργά πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς και εξετάζει όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις, προκειμένου να συγκεντρώσει όλα τα γεγονότα της υπόθεσης.

Το αστυνομικό τμήμα του Νιούπορτ Μπιτς στοχεύει να διασφαλίσει μια δίκαιη και ενδελεχή διαδικασία έρευνας, διατηρώντας παράλληλα το απόρρητο και την αξιοπρέπεια όλων των εμπλεκομένων. Αυτή τη στιγμή, οι ντετέκτιβ του NBPD εξακολουθούν να διεξάγουν ενεργή έρευνα. Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι σε θέση να παράσχει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την υπόθεση, ενθαρρύνεται να επικοινωνήσει με τον ντετέκτιβ Κάρτερ».

Αρνούνται να συνεργαστούν

Αυτή η τακτική της αστυνομίας του Νιούπορτ Μπιτς φέρεται να σχετίζεται με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ πως τόσο η ίδια η 15χρονη όσο και η οικογένειά της αρνούνται να συνεργαστούν με τις αρχές για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Στο μεταξύ, οι σπόνσορες του Τζος Γκίντι σκέφτονται να διακόψουν τη συνεργασία τους μαζί του και να αποστασιοποιηθούν, την στιγμή που τα ρεπορτάζ υπογραμμίζουν πως οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ γνώριζαν για την υπόθεση εδώ και καιρό και στο εσωτερικό της ομάδας δεν υπάρχει κάποια ανησυχία.