Το VAR έχει αλλάξει μια για πάντα το ποδόσφαιρο και δεν υπάρχει αγωνιστική σε όλο τον κόσμο που λόγω της τεχνολογίας και της… διύλισης των φάσεων που να μην προκαλούνται αντιδράσεις. Ενίοτε, δε, τα πράγματα ξεφεύγουν όπως έγινε και την Κυριακή (12/11) στη Βραζιλία με παράγοντα ομάδα να επιχειρεί να κάνει… έφοδο στην αίθουσα όπου βρίσκονται οι διαιτητές που χειρίζονται την τεχνολογία.

Πιο συγκεκριμένα, η Κορίνθιανς έπαιζε με την Γκρέμιο στην «Αρένα ντο Γκρέμιο» για το πρωτάθλημα της Σεριε Α της Βραζιλίας. Παρόλο που η ομάδα του βρισκόταν με 1-0 μπροστά στο σκορ – που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα – ο διευθυντής ποδοσφαίρου της «Τιμάο», Αλεσάντρο Νούνες, δεν συγκρατήθηκε όταν ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της ομάδας του στη διάρκεια του πρώτου μέρους. Νιώθοντας πως η Κορίνθιανς έχει αδικηθεί έφυγε τρέχοντας από τη θέση του και κατευθύνθηκε με απειλητική διάθεση προς τα αποδυτήρια και συγκεκριμένα την αίθουσα VOR εντός του γηπέδου.

Πιο συγκεκριμένα, η Κορίνθιανς ζήτησε πέναλτι όταν ο μέσος Ματέους Μπίντου έπεσε στο έδαφος από τον δεξιό μπακ της Γκρέμιο, Ζοάο Πέδρο, αλλά ούτε ο διαιτητής ούτε ο VAR έδειξαν την άσπρη βούλα. Ο Αλεσάντρο Νούνες «εξερράγη» κι όταν έφτασε έξω από την αίθουσα και προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα για να βρει τους διαιτητές και να τους παραπονεθεί, διαπίστωσε πως εκείνη ήταν κλειδωμένη.

«Ξέρω ότι αυτή δεν είναι καλή συμπεριφορά από έναν προπονητή ποδοσφαίρου, αλλά έπρεπε να μιλήσω. Ήταν μια μορφή διαμαρτυρίας. Δεν ήθελα να επιτεθώ σε κανέναν», είπε μετά το περιστατικό.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά κατά τη διάρκεια του συμβάντος, ένας δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση από υπάλληλο της Κορίνθιανς, ο οποίος του πήρε το τηλέφωνό του την ώρα που βιντεοσκοπούσε. Ο Αλεσάντρο ζήτησε συγγνώμη από τον δημοσιογράφο. «Ένας από το προσωπικό ασφαλείας μας πήρε το τηλέφωνό του. Ήμασταν και οι δύο σε ένα μέρος όπου δεν έπρεπε να είμαστε», τόνισε.