Με ηγέτη τον Κώστα Φορτούνη που σημείωσε δύο γκολ ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή (12/11) για την Stoiximan Super League. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έγραψε ιστορία με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων».

Με το πρώτο τέρμα του έφτασε τον Αριστείδη Παπάζογλου, ο οποίος ήταν στην 7η θέση των σκόρερ όλων των εποχών της ομάδας του Πειραιά στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League και με το δεύτερο έμεινε μόνος (73 γκολ) και πλέον έχει μπροστά του τον Μιχάλη Κρητικόπουλο, ο οποίος έχει 83 τέρματα στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της λίγκας

Παράλληλα, αυτό ήταν το 90ο του τέρμα με τα χρώματα του Ολυμπιακού σε συνολικά 311 ματς. Έχει 211 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 36 στο Κύπελλο Ελλάδος και 64 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα 73 είναι για το πρωτάθλημα, τα 6 για το Κύπελλο Ελλάδος και τα 11 για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στον αστερισμό του επτά και καθ’ οδόν για το double-double

Ο άσος του Ολυμπιακού που βρίσκεται στην 7η θέση, αγωνίζεται με τον αριθμό επτά στην φανέλα του και σκόραρε για 7η φορά για τη φετινή περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις στις 17 αναμετρήσεις που έχει αγωνιστεί. Επιπλέον, έχει κι εννιά ασίστ, με τις τέσσερις από αυτές να είναι στο πρωτάθλημα που τον καθιστούν τον δεύτερο καλύτερο δημιουργό της λίγκας, πίσω μονάχα από τον Κάρλες Σόρια, τον μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Κώστας Φορτούνης, λοιπόν, βρίσκεται καθ’ οδόν για το πρώτο double-double σε γκολ και ασίστ από τη σεζόν 2018-19 όταν σε 42 συμμετοχές πέτυχε 17 γκολ και μοίρασε 15 πάσες για να σκοράρουν οι συμπαίκτες του.

Η «αναγέννηση» του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος αποφάσισε να σταματήσει από την Εθνική Ελλάδας, οφείλεται και στη διαχείριση του χρόνου συμμετοχής του από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο πως χρησιμοποιεί τον Φορτούνη προκειμένου να παίρνει το καλύτερο δυνατό από έναν παίκτη που αποδεδειγμένα μπορεί να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του.