Μετά το 2-4 από τον ΠΑΟΚ και την οριστικοποίηση της τιμωρίας για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που διακόπηκε ο Ολυμπιακός δεν είχε περιθώριο για απώλεια βαθμών στην Τρίπολη και με δύο γκολ του Φορτούνη νίκησε με 2-0 τον Αστέρα, με αποτέλεσμα να ανέβει στους 24 βαθμούς, όσους έχει και η ΑΕΚ, περιμένοντας να δει τι θα κάνουν οι Πράσινοι με την Κηφισιά.

Το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να έχουν πολύ καλή ευκαιρία στο 7′ με την κεφαλιά του Μιριτέλο που έφυγε ελάχιστα άουτ και λίγα λεπτά μετά, στο 15′, ο Αργεντίνος επιθετικός αποχώρησε λόγω τραυματισμών, αφήνοντας τη θέση του στον Μάντζη. Με δεδομένη και την απουσία του Μπαρτόλο το πρόβλημα ήταν μεγάλο για τους Αρκάδες, οι οποίοι όμως κατάφεραν να οδηγήσουν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν.

Σωστά παραταγμένος στον αγωνιστικό χώρο, ο Αστέρας είχε κλείσει τους χώρους και οι Ερυθρόλευκοι δυσκολεύονταν να γίνουν απειλητικοί αφού δεν μπορούσαν να κινηθούν από τον άξονα ενώ στα άκρα οι Μπιέλ και Σολμπάκεν δεν ήταν καλοί. Έτσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς τη μεγάλη φάση και το 0-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν φυσιολογικό με βάση όσα… δεν είχαν δείξει οι δύο ομάδες.

Αυτό, βέβαια, δεν ήταν και τόσο κακό για τους γηπεδούχους, ήταν όμως για τους Πειραιώτες, με αποτέλεσμα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ να βγάλει στην ανάπαυλα τον Σολμπάκεν και να βάλει τον Ποντένσε, περιμένοντας από αυτόν να δώσει τη λύση. Και θα μπορούσε να τη δώσει στο 59′, όταν έβγαλε τον Σκάρπα σε θέση για γκολ αλλά αυτός δεν βρήκε στόχο. Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία ως εκείνο το σημείο για τον Ολυμπιακό, για τον οποίο η κίνηση-ματ έγινε λίγα λεπτά μετά.

Στο 63′ ο Μαρτίνεθ έβγαλε τον Σκάρπα και έβαλε τον Φορτούνη, ο οποίος τελικά ήταν και αυτός που έκρινε το ματς. Και άρχισε να το κάνει από το 69′, όταν με δικό του σουτ, το οποίο κόντραρε και στον Πίτσου, έγινε το 0-1. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν πλέον το προβάδισμα, είχαν πολύ καλύτερη εικόνα μετά την είσοδο του 31χρονου μεσοεπιθετικού, είχαν τον έλεγχο και όδευαν προς τη νίκη, η οποία οριστικοποιήθηκε στα τελευταία λεπτά.

Στο 86′ ο Καλτσάς με κεφαλιά πλησίασε στο 1-1 αλλά τελικά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 96′ ο Φορτούνης βλέποντας τον Παπαδόπουλο εκτός θέσης, αφού είχε προωθηθεί σε στημένη φάση μήπως και βοηθήσει για την ισοφάριση, έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία για το 0-2 κλειδώνοντας το τρίποντο.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Καστάνιο, Πίτσου, Χουχούμης (83′ Ντιαρά), Αλάγκμπε, Γκος (67′ Ζουγλής), Σουρλής (67′ Βαλιέντε), Καλτσάς, Μιριτέλο (15′ Μάντζης), Κρέσπι (83′ Άλβαρες).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Μπιέλ (63′ Μασούρας), Σκάρπα (63′ Φορτούνης), Σολμπάκεν (46′ Ποντένσε, 88′ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (73′ Γιόβετιτς).