Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Ligue 1 είχε στο πρόγραμμα το ντέρμπι της Μαρσέιγ με τη Λυών αλλά τελικά αυτό αναβλήθηκε και ο λόγος είναι η επίθεση των οπαδών της πρώτης στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της δεύτερης, προκαλώντας μάλιστα και τον τραυματισμό του προπονητή Φάμπι Γκρόσο.

Η Γαλλία είναι η χώρα στην οποία υπάρχει τρομερή έξαρση του φαινομένου της οπαδικής βίας την τελευταία διετία και τα πράγματα, όπως φαίνεται, γίνονται όλο και χειρότερα. Απόδειξη, όσα συνέβησαν στη Μασσαλία το βράδυ της Κυριακής (29/10) και οδήγησαν στην αναβολή του αγώνα της Μαρσέιγ με τη Λυών.

Συγκεκριμένα, την ώρα που το πούλμαν με την αποστολή των φιλοξενούμενων πλησίαζε το Βελοντρόμ, οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να το λιθοβολούν με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια και να υπάρξουν τραυματίες, ένας εκ των οποίων είναι και ο προπονητής της Λυών, ο Φάμπιο Γκρόσο.

Ο Ιταλός τεχνικός γέμισε αίμα στο πρόσωπο και υπό αυτές τις συνθήκες, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, δεν ήταν δυνατόν να γίνει το παιχνίδι, με τον διαιτητή να αποφασίζει και να ανακοινώνει την αναβολή του. Και από εκεί και πέρα, θα αναλάβουν πλέον οι αρμόδιοι για να αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει και τι τιμωρίες θα υπάρξουν.