Στις 13 Σεπτεμβρίου ο Πανθρακικός είχε υποδεχθεί τον Εθνικό για την 3η φάση του κυπέλλου Ελλάδας και το παιχνίδι είχε διακοπεί στο 43ο λεπτό επειδή παράγοντας της ομάδας της Κομοτηνής είχε χτυπήσει τον Γεωργούση των Πειραιωτών, με την Πειθαρχική Επιτροπή να παίρνει πλέον την απόφασή της.

Ένα χτύπημα εκτός φάσης από παίκτη του Εθνικού σε αντίπαλό του, στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης, είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση και μέσα στον χαμό, με τους δύο πάγκους να έρχονται στα χέρια, ένας παράγοντας του Πανθρακικού χτύπησε παίκτη των φιλοξενούμενων.

Έπειτα από όλα αυτά, αφού η κατάσταση είχε ξεφύγει, ο διαιτητής είχε αποφασίσει τη διακοπή του αγώνα και η συνέχεια δόθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή, η οποία αποφάσισε ότι το παιχνίδι διακόπηκε με υπαιτιότητα της ομάδας της Κομοτηνής, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να πάρουν την πρόκριση με 3-0 άνευ αγώνα.

Η σχετική ανακοίνωση της Πειθαρχικής Επιτροπής αναφέρει τα εξής…

«Αποφαίνεται ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων «Πανθρακικός» και «Εθνικός ΟΦΠΦ», που είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί στις 14.09.2023 για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, διεκόπη πριν την κανονική λήξη του από υπαιτιότητα του σωματείου «Πανθρακικός».

Θεωρεί ότι το σωματείο «Πανθρακικός» ηττήθηκε με τέρματα 0-3 από το σωματείο «Εθνικός ΟΦΠΦ».

Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου «Πανθρακικός»: α) συνολική χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ, β) ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για τέσσερις (4) αγωνιστικές, γ) ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.

Επιβάλλει, σε βάρος του Βασιλείου Κοτσαμπάση (τραυματιοφορέα του σωματείου «Πανθρακικός») χρηματική ποινή ύψους 1.667 ευρώ, για την οποία ευθύνεται αντικειμενικώς το σωματείο, εις ολόκληρον με αυτόν, και ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για χρονικό διάστημα 2 μηνών.

Απειλεί, σε βάρος του σωματείου «Πανθρακικός», χρηματική ποινή ύψους 1.667 ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 2 μήνες που επιβλήθηκε στον Βασίλειο Κοτσαμπάση.

Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου «Εθνικός ΟΦΠΦ» συνολική χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ».