Η γαλλική κυβέρνηση ζητά να υπάρξουν κυρώσεις για ομοφοβικά συνθήματα, που ακούστηκαν αυτή την Κυριακή (24/9) στο «Parc des Princes», στον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μαρσέιγ (4-0) για το πρωτάθλημα της Ligue 1.

«Είναι αδιανόητο να παραμένουμε κωφοί σε τέτοιες φωνές μίσους και ομοφοβίας στην κερκίδα. Ανεξάρτητα από τον ανταγωνισμό και το τι διακυβεύεται, πρέπει να πολεμηθούν ανελέητα από τους οπαδούς, όσους συμμετέχουν στον αγώνα, τις αρχές και την εξουσία», δήλωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού, Αμελί Ουεντά-Καστερά, μέσω του κοινωνικού δικτύου X (πρώην Twitter).

Πρόσθεσε επίσης ότι για να διασφαλιστεί μια «σταθερή αντιμετώπιση» το θέμα έχει παραπεμφθεί στην πειθαρχική επιτροπή της γαλλικής λίγκας.

Κάλεσε επίσης την Παρί Σεν Ζερμέν να «υποβάλει καταγγελία για να εντοπίσει τους δράστες και να τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη, ώστε να αποβληθούν από τα γήπεδα».

Η υπουργός υπενθύμισε ότι, χάρη σε νόμο που εγκρίθηκε τον περασμένο Μάιο, «αφού το θέμα παραπεμφθεί στα δικαστήρια, οι απαγορεύσεις πρόσβασης στα γήπεδα για τέτοια σοβαρά εγκλήματα θα είναι συστηματικές. Το μήνυμά μας είναι σαφές: απόλυτη αντιπαράθεση απέναντι στο απαράδεκτο», τόνισε. Παρόλο που το φαινόμενο των ομοφοβικών επιθέσεων στα γαλλικά γήπεδα φέρεται να έχει μειωθεί, υπάρχουν περιπτώσεις που ακούγονται ομοφοβικά συνθήματα από τους οπαδούς.