Ο Δεκέμβριος του 2016 καταγράφεται ως μήνας ορόσημο για την ένταξη στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» του 29χρονου που συνελήφθη για την αποστολή τρομοδεμάτων.

Στον νεαρό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ειδικός εφέτης ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας, αποδίδονται τόσο η επίθεση με παγιδευμένο φάκελο σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμο, τον Μάιο του 2017, όσο και η αποστολή των οκτώ παγιδευμένων δεμάτων που εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου, την άνοιξη του 2017.

Ο 29χρονος, ο οποίος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη, φέρεται, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, να είχε αποφασίσει με την ενέργεια του σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού να «επιφέρει το θάνατο». Ωστόσο, δεν το κατάφερε λόγω «εξωτερικών αιτιών».

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο που στρέφεται σε βάρος του 29χρονου: «έχοντας αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπογραμμίζεται ότι η «έκρηξη δεν ήταν μεγάλης ισχύος εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και (αποφεύχθηκαν τα χειρότερα λόγω) έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα».

Επιπλέον, στον νεαρό κατηγορούμενο αποδίδεται ο ρόλος του κατασκευαστή των οκτώ τρομοδεμάτων που εντοπίστηκαν τον Μάρτιο του 2017 στο Κέντρο Διαλογής στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρονος προμηθεύτηκε, κατείχε εκρηκτικές ύλες και κατασκεύασε τους εν λόγω αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους στη συνέχεια ταχυδρόμησε προς διάφορους παραλήπτες που τελικά εντοπίστηκαν στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ, στο Κρυονέρι Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 29χρονου έχει ασκηθεί και συμπληρωματική δίωξη για βαρύτατα αδικήματα που αφορούν στα ευρήματα (όπλα κ.λπ.) που εντοπίστηκαν κατά τη σύλληψή του, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με την νέα δίωξη τα αδικήματα «τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας.»

Για την συγκεκριμένη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ο 29χρονος έχει κληθεί σε απολογία την ερχόμενη Τετάρτη.