Οργή προκαλούν οι εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα από τη Βάρκιζα, έξω από το Ribas, όπου εκατοντάδες νέοι στήνουν σχεδόν κάθε βράδυ ένα «πάρτι» στην παραλιακή, αναρτώντας μάλιστα και βιντεάκια στα social media. Κόντρες και σούζες από μηχανές και αυτοκίνητα που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα ανάμεσα στα υπόλοιπα διερχόμενα οχήματα. Αλλά και βεγγαλικά και καπνογόνα.

Την Τετάρτη (30/8), η Αστυνομία παρενέβη και διέλυσε την επικίνδυνη μάζωξη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Σουνίου, στο ύψος του παλιού Ribas. Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ξαφνικά, περιπολικά της Τροχαίας και της Αστυνομίας όπως και διμοιρίες ΜΑΤ αν και καθυστερημένα και κατόπιν εορτής, εμφανίζονται στο σημείο και οι νεαροί σπεύδουν να απομακρυνθούν για να μην προσαχθούν.

Πρόλειται για μια καθημερινότητα στην παραλιακή, στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Σουνίου στη Βάρκιζα. «Μιλάμε για ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο λόγω της μεγάλης ταχύτητας αλλά και της επικίνδυνης οδήγησης στις περιοχές αυτές, γι’ αυτό ακριβώς υπάρχουν και τόσο εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή αυτή εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο πιστεύουμε ότι αποτρέπει αυτούς τους αγώνες», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Σύμφωνα με την Τροχαία, στην περιοχή γίνονται συχνά εξορμήσεις που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν οδηγήσει ακόμη και στην ακινητοποίηση οχημάτων, ωστόσο τίποτα δεν πτοεί τους νεαρούς αυτόκλητους ραλίστες των δρόμων που συνεχίζουν να δίνουν ραντεβού σε αυτούς τους δρόμους τις νύχτες και συνεχίζουν να βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων και τις δικές τους. Η Αστυνομία από την πλευρά της τονίζει όμως, ότι η αύξηση των εφόδων και της παρουσίας της στην περιοχή έχει οδηγήσει στην αποτροπή τέλεσης αυτοσχέδιων αγώνων.

Κατά τον τελευταίο απολογισμό στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 21 έως 27 Αυγούστου, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα.

Συνολικά διενεργήθηκαν 231 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, βεβαιώθηκαν 57 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.