Χειροπέδες σε μία ακόμη «άγουρη» συμμορία πέρασαν αστυνομικοί της ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, μετά από ληστεία με χρήση σωματικής βίας και θύμα έναν 13χρονο μαθητή.

Όλα συνέβησαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (13/6), όταν ο 13χρονος επιχείρηση να μπει σε γυμνάσιο στην περιοχή του Χολαργού προκειμένου να αγοράσει ένα μπουκαλάκι νερό. Ωστόσο, ομάδα περίπου 20-25 μαθητών τον απώθησε, καθώς δεν άνηκε στο συγκεκριμένο σχολείο, ενώ τέσσερις ανήλικοι (15 και 16 ετών) άρχισαν να τον καταδιώκουν, μέχρι που ο 13χρονος εγκλωβίστηκε στην είσοδο μίας πολυκατοικίας που έτρεξε για να κρυφτεί και να γλιτώσει.

Η «άγουρη» συμμορία ακινητοποίησε με σωματική βία τον μαθητή και του έψαξε τις τσέπες, όπου εντόπισε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ που είχε μαζί του προκειμένου να αγοράσει ένα ποδήλατο. Στη συνέχεια, οι δράστες μοίρασαν τα χρήματα μεταξύ τους και επέστρεψαν στον 13χρονο το ποσό των 100 ευρώ, με τον ανήλικο να ενημερώνει για το περιστατικό την ΕΛ.ΑΣ.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες και η ειδική ομάδα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εντόπισε αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας τους τέσσερις δράστες, τους προσήγαγε στο Τ.Α. Παπάγου – Χολαργού, όπου αναγνωρίστηκαν από 13χρονο και συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία, ενώ την υπόθεση ανέλαβε ανακριτής ανηλίκων.