Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν οι γέροντες που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Αθηνών, αφού οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας καθώς μένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο. Η «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών», η εταιρεία στην οποία ανήκει το Γηροκομείο, αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα λόγω της μη είσπραξης των μισθωμάτων από τα ακίνητά της αλλά και της μη καταβολής των τροφείων από τις συντάξεις των γερόντων. Σήμερα συνεδρίασε εκ νέου το Δ.Σ με εκπροσώπους των εργαζομένων. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και η νομαρχιακή σύμβουλος της Ν. Αθηνών κ. Λ. Βασιλάκου, η οποία και ζήτησε τη συνδρομή όλων για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Πάντως το ταμείο του Γηροκομείου παραμένει ελλειμματικό κατά 120.000 ευρώ το μήνα (από τα μισθώματα) ενώ οι συγγενείς που δεν αποδίδουν τα τροφεία έχουν δημιουργήσει «τρύπα» 400.000 ευρώ.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, η οικονομική κρίση έχει συμπαρασύρει και το Γηροκομείο με αποτέλεσμα σήμερα από τους 250 εργαζόμενους οι 13 να κάνουν επίσχεση εργασίας 19 «να λείπουν» και οι υπόλοιποι να μην επαρκούν. Στην πτέρυγα Ευαγγελισμού, οι εργαζόμενοι τις ημέρες των εορτών μειώθηκαν τόσο πολύ που δεν υπήρχε κανείς νοσηλευτής τα βράδια. Όπως υποστήριξε ο κ. Μπούμπας «το φιλανθρωπικό έργο θα εξαρτηθεί από τα έσοδα του Γηροκομείου. Αν αυτά μειωθούν δραματικά, τότε το κάθε κρεβάτι που θα απελευθερώνεται δεν θα ξαναγεμίζει».