Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του 46χρονου στην Αρχοντική Ρεθύμνου, με τις διαδικασίες να κινούνται υπό άκρα μυστικότητα. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη έχει προσαχθεί ένα άτομο και ανακρίνεται.

Ο 46χρονος κτηνοτρόφος εντοπίστηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του έξω από χώρο που χρησιμοποιούσε για ποιμνιοστάσιο, από τη σύζυγό του. Το θύμα, είχε δεχθεί μια σφαίρα από καραμπίνα από το παράθυρο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Κατά πάσα πιθανότητα μάλιστα, είναι πιθανό το αυτοκίνητο να ήταν εν κινήσει όταν συνέβη το περιστατικό. Πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση, αφού το θύμα ήταν μια προσωπικότητα που περιγράφεται ως εξαιρετικά βίαιη και είχε απασχολήσει τις αρχές για πληθώρα ποινικών και άλλων αδικημάτων, που συμπεριλαμβάνουν υποθέσεις ναρκωτικών, καταπατήσεις, απόπειρες ανθρωποκτονίας κ.ά.

Οι αρχές καλούνται να αποσαφηνίσουν εάν πρόκειται για τη συνέχιση μιας βεντέτας που ξεκίνησε στις 23 Μαΐου 1994, με τον στραγγαλισμό και βιασμό σε χωράφι έξω από το χωριό Πάτημα Αποκορώνου Χανίων της 53χρονης Φωτούλας Μουζουράκη. Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν στις 6 Δεκεμβρίου 1997 σε ισόβια κάθειρξη. Για 16 περίπου χρόνια ακολουθεί ένας απίστευτος κύκλος βίας με πέντε ακόμα δολοφονίες, μεταξύ τριών οικογενειών.

Στις 3 Ιανουαρίου του 2011 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το σπίτι του καταζητούμενου θείου του 46χρονου θύματος στην Αρχοντική. Ο φυγόδικος ήταν πάνοπλος και αντιστάθηκε σθεναρά, με ανταλλαγή πυροβολισμών. Τελικά βρέθηκε νεκρός, με μια σφαίρα στον αριστερό κρόταφο, ενώ έφερε τραύματα στα πόδια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί.

Ο 53χρονος είχε κατηγορηθεί για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας – κυρίως σε νυχτερινά κέντρα σε Αθήνα και Κρήτη – αλλά και για πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών. Επίσης ήταν ύποπτος για ακόμη τρεις ανθρωποκτονίες που έχουν σημειωθεί την περίοδο 2009-2010. Επιπλέον, είχε κατηγορηθεί τον Δεκέμβριο του 1985 για αρπαγή όπλου από αστυνομικούς.

Το ενδεχόμενο ωστόσο αναβίωσης της παλιάς βεντέτας, δεν θεωρείται τόσο πιθανό. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η ΕΛΑΣ ερευνά πιθανό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με ανθρώπους της νύχτας, με τις οποίες φαίνεται ότι συναλλάσσονταν το θύμα.