Στην ταυτοποίηση τεσσάρων εισβολέων μελών της Χρυσής Αυγής σε έκθεση καλλιτέχνη από τα Σκόπια τον Απρίλιο σε γκαλερί στην Καλαμαριά προχώρησαν οι αρχές. Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που χειρίστηκαν την υπόθεση ταυτοποίησαν τα τέσσερα άτομα από βιντεοληπτικό υλικό.

Σε βάρος των τεσσάρων ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία που θα σταλεί σήμερα, Τρίτη (9/5) στον εισαγγελέα ώστε η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη (27/4) στην έκθεση του καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία, Σεργκέι Αντρέεφσκι στην αίθουσα τέχνης Remezzo στην Αρετσού Καλαμαριάς. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής μπούκαραν στην έκθεση, τη διέλυσαν και στη συνέχεια τη «σφράγισαν».

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής που δημοσίευσαν και σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο μπήκαν στην έκθεση και άρχισαν να φωνάζουν. Παράλληλα κατέβασαν τα έργα του καλλιτέχνη από τους τοίχους και του έλεγαν ότι δεν έχει δικαίωμα να υπογράφει ως «Μακεδονία», αλλά έχει το δικαίωμα να λέει μόνο ότι είναι «σλάβος» και τίποτα άλλο.

Στη συνέχεια τα περίπου 15 μέλη της νεολαίας της εγκληματικής οργάνωσης που φορούσαν μαύρα ρούχα στο σχετικό μανιφέστο τους ανέφεραν: «Απέναντι σε αυτή την καταφανή κοροϊδία και προσβολή προς το Εθνικό αίσθημα των Μακεδόνων η Χρυσή Αυγή δεν θα μπορούσε να μείνει άπραγη. Έτσι, ισχυρό κλιμάκιο του Μετώπου Νεολαίας πραγματοποίησε δυναμική παρέμβαση στον χώρο διαμηνύοντας, πρώτα απ’ όλα στις ”αρχές”, πως τέτοιου είδους προκλήσεις δεν μένουν αναπάντητες».