Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της Τροχαίας στα πούλμαν που χρησιμοποιούνται για τις σχολικές εκδρομές από τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να εντοπίζονται προβλήματα – παραλείψεις, που διορθώνονται για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των παιδιών.

Κάτι τέτοιο συνέβη και σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, σε πούλμαν που ετοιμάζονταν να μεταφέρει μαθητές από το Χαλάνδρι σε τριήμερη εκδρομή εκτός Αττικής. Οι τροχονόμοι διαπίστωσαν ότι τα ελαστικά ήταν από το 2018 κι είχαν εμφανή σημάδια φθοράς, ζητώντας από τον οδηγό να τα αλλάξει για να του επιτραπεί να ξεκινήσει η εκδρομή. Κάτι τέτοιο έγινε –μέσα σε διάστημα τριών ωρών μάλιστα– και μετά από τον επανέλεγχο άναψαν το «πράσινο φως» για να μεταφερθούν οι μαθητές.

Συνδικαλιστές αστυνομικοί σημειώνουν ότι «αν και υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και η Τροχαία έχει καθημερινά ένα τιτάνιο έργο να επιτελέσει, ο νόμος απαιτεί από εμάς να ελέγχουμε κάθε πούλμαν. Και οι γονείς να είναι σίγουροι ότι το κάνουμε με ευλάβεια για την ασφάλεια των παιδιών».