Οργή προκαλεί η επίθεση που δέχτηκε ένας 15χρονος μαθητής, από πέντε αγόρια και ένα κορίτσι στο Αρσάκειο, οι οποίοι πήραν μια πετονιά, τον περικύκλωσαν και του την πέρασαν στον λαιμό. Τον τραβούν με δύναμη και του προκαλούν τραύματα, προσπαθώντας να τον τυλίξουν ολόκληρο και τον βρίζουν. Το αγόρι δεν μίλησε για όσα του έκαναν, παρά μόνο όταν επέστρεψε στο σπίτι του και είδε η μητέρα του τις εκδορές στον λαιμό του.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεσε θύμα εκφοβισμού ο 15χρονος. «Τον δένανε, τον βρίζανε, τον χτυπάγανε οι συμμαθητές του» είπε ένας μαθητής.

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν», αναφέρεται στην ανακοίνωση από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία-Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία.

H πετονιά που χρησιμοποιήθηκε υπήρχε στο σχολείο, σύμφωνα με το Mega, γιατί χρησιμοποιούνταν στο μάθημα της Τεχνολογίας.