Μετά το άγριο περιστατικό bullying μέσα στο χώρο του ιδιωτικού σχολείου, με θύμα έναν 15χρονο μαθητή, το Αρσάκειο εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών.

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία-Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά το άγριο περιστατικό μπούλινγκ με θύμα έναν 15χρονο μαθητή του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Παρασκευής, μία ομάδα έξι συμμαθητών του του πέρασε πετονιά στον λαιμό και τον έδεσε σε καρέκλα, εξυβρίζοντας τον για ώρα.

Το περιστατικό συνέβη σύμφωνα με την καταγγελία κατά τη διάρκεια του διαλλείματος, με τους επίσης 15χρονους να αφήνουν δεμένο τον συμμαθητή τους και να φεύγουν από το σχολείο. Η καταγγελία έγινε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τελικά τέσσερις ανήλικους ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους δύο που διέφυγαν της αυτόφωρης διαδικασίας.

Αίσθηση προκαλεί ότι ανάμεσα τους ήταν και μία κοπέλα, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει περιστατικό μπούλινγκ με θύμα τον συγκεκριμένο μαθητή. Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή, ενώ το θύμα εξετάστηκε από ιατροδικαστή ο οποίος διαπίστωσε εκδορές που συνάδουν με το δέσιμο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές και βραδινές ώρες της 1-4-2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τέσσερις 15χρονοι ημεδαποί κατηγορούμενοι για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Εκτός των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 15χρονων ημεδαπών, οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν στα χρονικά όρια ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ειδικότερα, άπαντες οι ανωτέρω κατηγορούνται ότι προέβησαν στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σε βάρος συνομήλικου τους, πρωινές ώρες της 31-3-2023 εντός ιδιωτικού σχολικού συγκροτήματος της Αττικής διαρκούντος του σχολικού προγράμματος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.»