Επεισοδιακή ήταν τη Δευτέρα (16/1) η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην ντράμερ γνωστού ροκ συγκροτήματος, που δικάζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μετά τις νέες καταγγελίες σε βάρος του τεσσάρων κοριτσιών για σεξουαλική κακοποίηση ενώ ήταν ανήλικα την περίοδο 2007- 2015 σε κάμπινγκ στην Πελοπόννησο όπου και παραθέριζαν.

Ο μουσικός ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 12 ετών για την αποπλάνηση ενός ανήλικου κοριτσιού, κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους που δεν είχαν συμπληρώσει τα 12 έτη – με ανήλικους που τα είχαν συμπληρώσει και για κατάχρηση ανηλίκων καθώς τα θύματα φέρονται να ήταν κορίτσια τα οποία οι γονείς τους του εμπιστεύονταν να προσέχει.

Ο 71χρονος σήμερα άνδρας ο οποίος συμμετείχε πριν χρόνια στους Πυξ Λαξ αλλά δεν συνεργάζεται πλέον με το συγκρότημα, όπως ξεκαθαρίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται να διέπραξε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται στο σπίτι του αλλά και σε δυο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου και έκανε διακοπές.

Στο εδώλιο του Εφετείου ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ
Ο 71χρονος κατηγορούμενος ντράμερ

«Έσπασε» το θύμα – Η υπεράσπιση τη ρωτούσε «γιατί δεν το είπε σε κανέναν»

Όπως επισημαίνει μιλώντας Newsbeast o ποινικολόγος και συνήγορος των θυμάτων του μουσικού, Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου σήμερα, Δευτέρα (16/1) κατέθεσε το πρώτο θύμα, μία γυναίκα που πλέον είναι 26 ετών.

«Με μεγάλη αξιοπιστία κατέθεσε τα δύο επεισόδια της παραβίασης της γενετήσιας ελευθερίας της και διευκρίνισε ακριβώς με παραστατικό τρόπο πώς ο κατηγορούμενος έβαζε τα χέρια του στα γεννητικά της όργανα και σε αυτή και σε άλλα κορίτσια της παρέας της όταν έκαναν μπάνιο στη θάλασσα. Ονομάτισε 8 ακόμη θύματα – μη συμμετέχοντα στη δίκη πρόσωπα με όλα τα στοιχεία τους που ήταν στην παρέα της κάτι που ενόχλησε την υπεράσπιση» τονίζει ο Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου.

«Πρόκειται για ένα ξεδιάντροπο victimg blaming»

«Το θύμα εξήγησε ποιο ήταν ακριβώς το modus operandi το οποίο το έχουμε δει και στην περίπτωση της 6χρονης που “ήταν το βάζω το κορίτσι να δει βίντεο και τελώ σε βάρος του γενετήσιες πράξεις όταν κανείς ενήλικος δεν είναι μπροστά”. Η υπεράσπιση με οριακό, αντιδικονομικό τρόπο, επέβαλε στο θύμα να απαντά σε ερωτήσεις του τύπου ”γιατί δεν το είπατε σε κανέναν, γιατί πήγατε εσείς κοντά του, γιατί δεν φύγατε”. Αυτές όμως δεν είναι ερωτήσεις που αφορούν πραγματικά γεγονότα.

Πρόκειται για ένα ξεδιάντροπο victimg blaming (δείτε τι είναι το victimg blaming). Το θύμα ”έσπασε” δύο φορές και έκλαιγε. Την πρώτη φορά ως συνήγορος εξανέστην λέγοντας “καλά δεν βλέπετε που κλαίει; Τι περιμένετε;” Και ο Πρόεδρος ενοχλήθηκε για την απρόοπτη διακοπή αλλά εν τέλει διέκοψε» αναφέρει ο συνήγορος της 26χρονης στο Newsbeast.

Παναγιώτης Παπαϊωάννου
Ο Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου

«Το θύμα υπέφερε επειδή δεν τέθηκαν όρια στον υπερασπιστή»

Εστιάζοντας στην αντιμετώπιση του δικαστηρίου απέναντι στο συγκεκριμένο θύμα ο Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου εξηγεί πως «τα αντανακλαστικά του δεν υπήρξαν οξυμένα δυστυχώς. Το θύμα προστατεύτηκε αλλά είχε ήδη τραυματιστεί απαντώντας με συνέπεια ξανά και ξανά το πώς ο κατηγορούμενος ετέλεσε τα σε βάρος της αδικήματα».

«Παραπονούμαι λοιπόν διότι δεν ετέθησαν εγκαίρως τα όρια στη δικονομική ανάπτυξη των ερωτήσεων με αποτέλεσμα το θύμα να υποστεί δευτερογενή τραυματισμό. Χρειάστηκε να διακοπεί η δίκη γιατί κατά την αναπαράσταση των γεγονότων του γινόταν επίμονα ερωτήσεις με χαρακτήρα victimg blaming. Απευθύνω δημόσια έκκληση στις οργανώσεις για τα δικαιώματα των θυμάτων, στις οργανώσεις για τα σεξουαλικά κακοποιημένα πρόσωπα να έρθουν να δουν με ποιον τρόπο γίνονται οι ερωτήσεις σε αυτή τη δίκη από την πλευρά της υπεράσπισης» προσθέτει ο ποινικολόγος.

«Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη (18/1) στις 8:30 με την κατάθεση του δεύτερου θύματος» αναφέρει κλείνοντας.