Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της δικαιοσύνης για τις τηλεφωνικές υποκλοπές καθώς πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικοί έφοδοι σε εταιρείες που φέρονται να σχετίζονται με το λογισμικό Predator. Περισσότερες από 6 εταιρείες έχουν μπει στο «στόχαστρο» των αρμόδιων εισαγγελέων που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισαγγελικοί λειτουργοί αξιοποιώντας στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους τις τελευταίες ημέρες από έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις, που συνεχίζουν να λαμβάνουν εντόπισαν, πρόσωπα που φέρονται να έχουν σχέση με εταιρείες που σχετίζονται με το λογισμικό Predator. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τα γραφεία των εταιρειών έφοδοι πραγματοποιήθηκαν και σε σπίτια στελεχών τους απ’ όπου φέρονται να κατασχέθηκαν στοιχεία που ενδεχομένως ενδιαφέρουν την έρευνα.

Παράλληλα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων επικοινωνιών, πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων, σύμφωνα με πληροφορίες, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, απέστειλαν αίτημα στην ΕΥΠ με το ερώτημα αν πράγματι τα συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν υπό παρακολούθηση.