Ανακοίνωση για την αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (22/11) σε εξέλιξη στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας λόγο για δεκάδες προσαγωγές που έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Τον συντονισμό της επιχείρησης έχει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ενώ συνδράμουν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) καθώς και Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η αστυνομική επιχείρηση έγινε για τη σύλληψη του 27χρονου που φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων, ανάμεσα τους σε αυτόν του Real Group.

«Μετά την προσαγωγή του, ομάδες ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ανέβηκαν στην ταράτσα και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος του συλληφθέντα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προσαγωγές από το σημείο στη ΓΑΔΑ, ενώ αναμένεται νεότερη επίσημη ενημέρωση.