Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» σχετικά με παρακολουθήσεις συγκεκριμένων προσώπων μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργός , υπουργοί της κυβέρνησης , στελέχη της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε, με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών περί παρακολούθησης των επικοινωνιών.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία πρώτος μάρτυρας θα κληθεί να καταθέσει , στο πλαίσιο της έρευνας, ο εκδότης της εφημερίδας, δημοσιογράφος , Κώστας Βαξεβάνης.

Ο εκδότης-δημοσιογράφος θα κληθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει και αφορούν στο επίμαχο δημοσίευμα που αναφέρεται σε λίστα 33 προσώπων που βρέθηκαν υπό παρακολούθηση. Επιπλέον, αναμένεται να εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες οι οποίοι ενδεχομένως προταθούν από τον εκδότη ή προκύψουν από την έρευνα και είναι σε θέση να δώσουν στοιχεία για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των καταγγελλομένων.