Την πόρτα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να περάσει σήμερα, Τετάρτη (5/10) ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ ο οποίος κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως από τις 18 Μαΐου του 2022 κατηγορούμενος για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών την περίοδο 2007-2015.

Ο μουσικός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 12 ετών για την αποπλάνηση ενός ανήλικου κοριτσιού, κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους που δεν είχαν συμπληρώσει τα 12 έτη – με ανήλικους που τα είχαν συμπληρώσει και κατάχρηση ανηλίκων καθώς τα θύματα φέρονται να είναι κοριτσάκια τα οποία οι γονείς τους του εμπιστεύονταν να προσέχει.

Ο 71χρονος πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Ο 71χρονος σήμερα, ο οποίος συμμετείχε στους Πυξ Λαξ και δεν συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια όπως ξεκαθαρίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την κατηγορία, διέπραξε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται στο σπίτι του αλλά και σε δυο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου και έκανε διακοπές.

«Θεωρούσε πως δεν θα μιλούσε κανένα άλλο θύμα του»

Όπως επισημαίνει στο Newsbeast o ποινικολόγος και συνήγορος των τεσσάρων θυμάτων του μουσικού, Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου: «Πρόκειται για τέσσερις υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα για τις οποίες και κρατείται προσωρινά από τις 18 Μαΐου του 2022. Αυτές οι υποθέσεις αφορούν τρεις πλέον ενήλικες γυναίκες και ένα ανήλικο ακόμη κορίτσι».

«Για αυτές λοιπόν τις υποθέσεις, επειδή η προσωρινή κράτηση πρέπει να κρατάει καταρχήν έξι μήνες και μέσα σε αυτούς πρέπει να προσδιοριστεί το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό, προσδιορίστηκε για σήμερα, 5 Οκτωβρίου. Μάλιστα έχει πινάκιο νούμερο ένα. Ο κρατούμενος κρατείται για αυτή την υπόθεση στις φυλακές Τριπόλεως και αναμένεται να τον φέρουν για να ξεκινήσει η δίκη, εάν βέβαια ξεκινήσει. Θα πρέπει να γίνει η κλήρωση των ενόρκων πρώτα και θα πρέπει να μην υπάρχει και κάποιο κόλλημα από την πλευρά της υπεράσπισης η οποία βέβαια έχει εξαντλήσει πολλές φορές τα κολλήματά της και στην προηγούμενη απόφαση» υπογραμμίζει ο Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου.

Παναγιώτης Παπαϊωάννου
Ο ποινικολόγος Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου

«Τα θύματα του συγκεκριμένου ανθρώπου, του ήδη καταδικασμένου με 12 έτη κάθειρξη πρωτοδίκως, τα όποια δεν ήξερε κανείς πριν από μερικούς μήνες ότι υπάρχουν αναμένουν δικαίωση.

Όπως προκύπτει από το βούλευμα με αριθμό 2209/2022 ο κατηγορούμενος παραπέμπεται για τις τέσσερις αυτές περιπτώσεις και η δράση του εκτίνεται από το 2007 έως το 2015. Ο ίδιος λοιπόν επειδή γνώριζε ότι έχει έκταση η δράση του πίστευε πως εάν δεν δημοσιοποιηθεί καν η πρωτόδικη καταδίκη, για τη μία περίπτωση που είναι άσχετη από αυτές, δεν θα μιλήσει κανένα άλλο θύμα του. Τελικά όμως μίλησαν τα κορίτσια αυτά που πλέον έχουν μεγαλώσει αλλά και οι γονείς των κάποιων άλλων παιδιών που δεν είναι ενήλικα ακόμη και σχηματίστηκε η κατηγορία πολύ γρήγορα και έτσι όπως πρέπει να γίνεται πάντα» σημειώνει μιλώντας στο Newsbeast ο συνήγορος υπεράσπισης των τριών γυναικών και του ενός ανήλικου κοριτσιού.

«Αυτό που περιμένουν τα θύματα είναι μια δικαίωση δηλαδή να καταδικαστεί για τις πράξεις που έκανε. Τα θύματα αυτά τα τέσσερα και άλλα πολλά, τα οποία κατέθεσαν επίσης στην προδικασία και οι πράξεις σε βάρος των οποίων είχαν παραγραφεί, περιμένουν επίσης να δικαιωθούν στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας για το θάρρος που είχαν να τολμήσουν να τον καταγγείλουν» αναφέρει κλείνοντας ο ποινικολόγος Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο