Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει ο χώρος όπου τα ξημερώματα της Παρασκευής (3/6) σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στη συμβολή των οδών Ικονίου και Αγίου Σπυρίδωνος στο Μενίδι. Συντρίμμια και αντικείμενα έχουν εκτοξευθεί ακόμη και σε ακτίνα 50 μέτρων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο υπόγειο γκαράζ του κτηρίου που τυλίχθηκε στις φλόγες βρέθηκαν δύο οχήματα και το ένα εξ αυτών περιείχε κούτες με τσιγάρα.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα σήμερα και ο συγκεκριμένος χώρος παλαιότερα λειτουργούσε ως ξυλουργείο.

Από την έκρηξη έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος κρατήρας στο πάτωμα του κτηρίου.

Έκρηξη Μενίδι

Η μοτοσυκλέτα με τους δύο αναβάτες και το υλικό από τις κάμερες

Όπως επεσήμανε νωρίτερα το Newsbeast κάμερα ασφαλείας η οποία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το κτήριο κατέγραψε μία μοτοσυκλέτα με δύο αναβάτες να περνούν από το σημείο στις 4:30 τα ξημερώματα και δευτερόλεπτα αργότερα να ακούγεται η εκκωφαντική έκρηξη.

Το εν βιντεοληπτικό υλικό έχει παραληφθεί ήδη από την ΕΛ.ΑΣ. και εξετάζεται, ενώ η Ασφάλεια έχει ξεκινήσει να λαμβάνουν καταθέσεις από τον ιδιοκτήτη του χώρου και γείτονες.

Εικόνα από τη στιγμή της έκρηξης

Το ενδεχόμενο η έκρηξη να έχει προέλθει από βόμβα ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το ότι την προανάκριση για το περιστατικό έχει ανέλαβε η Ελληνική Αστυνομία και όχι η Πυροσβεστική όπως συμβαίνει συνήθως.

Φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγο μετά την έκρηξη

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του ΤΕΕΜ το οποίο συλλέγει υπολείμματα που θα εξεταστούν από τους ειδικούς.

Πυροσβέστες σπεύδουν στο σημείο λίγο μετά την ισχυρή έκρηξη

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast

Το βανάκι που βρέθηκε στο υπόγειο