Το ενδεχόμενο η ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής (3/6), σε χώρο που παλαιότερα λειτουργούσε ως ξυλουργείο στη συμβολή των οδών Ικονίου και Αγίου Σπυρίδωνος στο Μενίδι, να προήλθε από βόμβα εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, κάμερα ασφαλείας σε πολύ κοντινή απόσταση έχει καταγράψει μία μοτοσυκλέτα με δύο αναβάτες να περνούν από το σημείο στις 4:30 τα ξημερώματα και δευτερόλεπτα αργότερα να ακούγεται η εκκωφαντική έκρηξη. Το βιντεοληπτικό υλικό βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και εξετάζεται, ενώ η Ασφάλεια έχει ξεκινήσει να λαμβάνουν καταθέσεις από τον ιδιοκτήτη του χώρου και γείτονες.

Το ενδεχόμενο η έκρηξη να προήλθε από βόμβα ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι την προανάκριση ανέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. και όχι η Πυροσβεστική, ενώ στο σημείο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα κλιμάκιο του ΤΕΕΜ και συλλέγει υπολείμματα.

Η περιοχή γύρω από το παλιό ξυλουργείο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, με συντρίμμια και άλλα βαριά αντικείμενα έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα 50 μέτρων ενώ ο τόπος είναι γεμάτος θραύσματα και γυαλιά. Ζημιές έχουν υποστεί και τρία ΙΧ αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση.