Σε Αγρίνιο, Πάτρα και Ναύπακτο βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες πριν τη σύλληψή τους οι τρεις από τους έξι συλληφθέντες που βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες και για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι δύο καταζητούμενοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» Αλέξανδρος Μητρούσιας και Γιώργος Καραγιαννίδης, μαζί με τον 26χρονο Κωνσταντίνο Σακκά, βρίσκονταν την Παρασκευή στο Αγρίνιο, ημέρα που δηλώθηκε η κλοπή του Nissan, το οποίο ήταν καλυμμένο με κουκούλα. Όπως προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, την επίμαχη κουκούλα είχε αγοράσει στις 29 Νοεμβρίου, λίγες ημέρες δηλαδή νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Σακκάς από κατάστημα Πράκτικερ στην Αθήνα και τη μετέφερε στο Αγρίνιο. Το ίδιο άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, αγόρασε από το ίδιο κατάστημα και τα δύο κράνη μοτοσικλέτας που βρέθηκαν μέσα στο Nissan.

Το τελευταίο διάστημα, και συγκεκριμένα τον τελευταίο μήνα, οι τρεις παραπάνω νεαροί παρουσίαζαν ιδιαίτερη κινητικότητα, αφού είχαν επίσης πραγματοποιήσει ταξίδια στη Ναύπακτο και την Πάτρα. Σε αυτά τα ταξίδια, σύμφωνα με την αστυνομία, οι Σακκάς, Μητρούσιας και Καραγιαννίδης συναντήθηκαν με τουλάχιστον τέσσερα άτομα, τα δύο από τα οποία είναι γνωστά στις διωκτικές αρχές.

Μεγάλο ερωτηματικό, ωστόσο, για τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής, παραμένει η ταυτότητα δύο γυναικών με τις οποίες συναντήθηκαν οι τρεις νεαροί στα δύο αυτά ταξίδια. Η μία, ηλικίας περίπου 30 ετών, φέρεται να είναι εκείνη που παρέδωσε στον Κωνσταντίνο Σακκά τον σάκο τον οποίο μετέφερε κατά τη σύλληψή του, έξω από την πολυκατοικία στην οδό Καισαρείας, στη Νέα Σμύρνη.

Λίγες μόλις ώρες πριν τη σύλληψή τους το Σάββατο, οι τρεις παραπάνω νεαροί αγόρασαν ένα φτυάρι, μία τσουγκράνα και δύο πασσάλους από κατάστημα, αντικείμενα τα οποία παραμένει άγνωστο το πώς θα τα χρησιμοποιούσαν.

Στο επίπεδο των εργαστηριακών ερευνών, τώρα, εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα όπλα που βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη, τον Πειραιά, την Καλλιθέα και το Αγρίνιο είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες, όπως για παράδειγμα ληστείες. Όπως είναι γνωστό, η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι τα εν λόγω όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αναλύσεις στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου τόσο των ηλεκτρονικών υπολογιστών που έχουν κατασχεθεί από τα διάφορα διαμερίσματα όσο και των αρχείων που περιέχει το usb το οποίο είχαν στην κατοχή τους οι Μητρούσιας και Σακκάς, κατά τη σύλληψή τους το Σάββατο, στη Νέα Σμύρνη.

Στο usb ήταν αποθηκευμένες προκηρύξεις της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και μία ημιτελής προκήρυξη, στην οποία δεν γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένο χτύπημα και δεν φέρει την υπογραφή κάποιας οργάνωσης.

Οι έξι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του 31ου ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν νέα προθεσμία, για να προλάβουν να ενημερωθούν για τη δικογραφία και τα κατηγορητήρια που θα συνταχθούν εις βάρος τους.