Τα τρομο-δέματα, η σύλληψη δύο εκ των ταχυδρόμων τους και τα τηλεφωνήματα πολιτών που υποδείκνυαν τον Γιώργο Καραγιαννίδη ως τον άνθρωπο που νοίκιασε τα σπίτια σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά «επιτάχυναν» τις διαδικασίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των 6 ατόμων».

Το ποια είναι αυτή η οργάνωση η αστυνομία δεν το έχει ακόμη απαντήσει. Για δύο από τους συλληφθέντες, τον 30χρονο Γιώργο Καραγιαννίδη και τον 21χρονο Αλέξανδρο Μητρούσια εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για τη συμμετοχή τους στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ο 31χρονος Χρήστος Πολίτης βρισκόταν στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής ως πιθανός ύποπτος για τη συμμετοχή του στη Σέχτα, ενώ την προηγούμενη Πέμπτη κλήθηκε να καταθέσει για την βομβιστική επίθεση που ανέλαβε η οργάνωση «Κομάντο Χρήστος Τσουτσουβής» τον Μάιο του 2008 στο Εφετείο Αθηνών.

Επιπλέον ο οπλισμός που εντοπίστηκε στις 4 γιάφκες της οργάνωσης παραπέμπει στον οπλισμό που «διαφήμισε» η Σέχτα μέσα από την προκήρυξη της για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Εργαστηριακά όμως δεν αποδείχτηκε καμία εμπλοκή των όπλων που βρέθηκαν σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Πειραιά και Αγρίνιο με τις δολοφονικές επιθέσεις της Σέχτας.

Στη φορητή μνήμη που κουβαλούσαν μαζί τους ο Σακκάς και ο Μητρούσιας όταν συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη βρέθηκε μια ημιτελής προκήρυξη και όλες οι προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα, τμήματα των οποίων χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες για τη συγγραφή της ημιτελούς προκήρυξης τους.

«Από αυτή λείπει ο στόχος και το όνομα της οργάνωσης», λέει στο newsbeast.gr ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Προστασίας του πολίτη, που αποκαλύπτει πως οι επικοινωνίες των μελών έδειχναν πως επίκειται χτύπημα στις επόμενες 48 ώρες.