Ενώπιον του 31ου τακτικού ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι έξι νεαροί που συνελήφθησαν το Σάββατο στις αστυνομικές επιχειρήσεις σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Εξάρχεια, Πειραιά, Σητεία.

Οι έξι συλληφθέντες είχαν ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν, κάτι που αναμένεται να συμβεί ξανά σήμερα, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία και τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί σε βάρος τους.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες, σε βαθμό κακουργήματος. Ανάμεσά τους και αυτή της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία ωστόσο δεν προσδιορίζεται μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων, του Αλέξανδρου Μητρούσια και του Γεώργιου Καραγιαννίδη εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων Φωτιάς».

Χθες το βράδυ, εντοπίστηκε ένα νέο διαμέρισμα στην Άνω Γλυφάδα, επί της οδού Μυστρά 124, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο οι δράστες. Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά διαμέρισμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία δεν βρέθηκαν όπλα, αλλά βρέθηκε ένας Η/Υ και διάφορα άλλα αντικείμενα τα οποία θα εξετασθούν στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια.

Το διαμέρισμα είχε νοικιάσει τον περασμένο Μάιο ο Γιώργος Καραγιαννίδης, ο οποίος πριν λίγες ημέρες ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη ότι θα το ξενοίκιαζε.