«Εκατό φορές να γύριζα πίσω το χρόνο, εκατό φορές θα διάλεγα την Κάρολαιν». Με μια αφήγηση που έμοιαζε να έχει προβάρει τα λόγια πολλές φορές, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μίλησε για την γνωριμία του με την Καρολάιν όταν εκείνη ήταν ανήλικη αλλά και την αγάπη του για εκείνη.

«Ήταν ένας άνθρωπος που δε χόρταινες να είσαι μαζί της» είπε μιλώντας παράλληλα με θερμά λόγια για την οικογένεια της. «Έβλεπα το λόγο που η Κάρολαιν ήταν αυτή που ήταν. Είχε μεγαλώσει σε οικογένεια με αρχές, με ήθος» περιέγραψε.

Επιχειρώντας να μην χάσει τον ειρμό των σκέψεων του ο κατηγορούμενος, παρά τις ερωτήσεις που δέχτηκε, επέμεινε να αφηγηθεί την ιστορία του από την αρχή δίνοντας έμφαση στη σχέση του με την Καρολάιν, αλλά και την απόφαση τους να παντρευτούν στην Πορτογαλία, παρά το νεαρό της ηλικίας της και τα χρόνια που τους χώριζαν.

«Ακόμα και τώρα επειδή πονάει παρά πολύ, αν σταματούσε ο χρόνος στις 10 Μαΐου, πάλι το ότι παντρευτήκαμε εκείνη τη περίοδο κι ας ήταν νωρίς, το πόσο χαρούμενη την έκανα, πόσο ευτυχισμένη ήμασταν, το αγαπήσαμε σαν ιδέα να παντρευτούμε» ανέφερε.

«Συνάντησα το πιο υπέροχο πλάσμα που είδα στη ζωή μου, μαζί με την κόρη μας»

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

«Δεν έχει ενδιαφέρον τι έκανα στην καριέρα μου. Η ζωή μου άλλαξε το 2017 όταν το Πάσχα πέρασα στην Αλόννησο και ήταν η πρώτη φορά που είδα την Κάρολαιν. Συνάντησα το πιο υπέροχο πλάσμα που είδα στη ζωή μου, μαζί με την κόρη μας» ανέφερε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο οποίος εξήγησε πως η γνωριμία του με την Καρολάιν έγινε στην διάρκεια των γιορτών σε κοινή παρέα.

«Ήταν ένας άνθρωπος που δε χόρταινες να είσαι μαζί της. Είχε μια προσωπικότητα που με έκανε να παραβλέπω τη διαφορά ηλικίας. Ξέραμε και οι δυο ότι αυτό που είχαμε δεν ήταν για μια εβδομάδα. Έπρεπε να σκεφτώ τι θα γίνει». Ο κατηγορούμενος εξήγησε πως μετά το καλοκαίρι «ήταν αυτονόητο και για τους δυο ότι θα μείνουμε μαζί, ανεξαρτήτως ηλικίας, με εκείνη να μένει σε ένα νησί δυσπρόσιτο».

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως το νεαρό κορίτσι «είχε την εφηβική αφέλεια. Ήξερα ότι θα ωριμάσει. Αν και ώριμη για την ηλικία της, ήταν στη διαδικασία ωρίμανσης. Άξιζε για εμένα να προσπαθήσω στο 100%» υποστήριξε.

Πρόεδρος: Ήταν η γυναίκα της ζωής σας με λίγα λόγια;

Μπάμπης: Αυτό το έχουν πει πολλοί, πολλές φορές. Εγώ δεν το έχω πει ποτέ. Η αγάπη που πήρα και ένιωσα ήξερα τι είναι.

«Εγώ θα σας πω όσα συνέβησαν αυτά τα 4 χρόνια και εσείς βγάλτε τα συμπεράσματα σας» είπε ο κατηγορούμενος και απευθυνόμενος στο δικαστήριο μίλησε για τον «μεγάλο έρωτα» που όπως είπε βίωσε.

«Από το φθινόπωρο του 2017 πήγαινα συνεχώς στο νησί, νοίκιαζα ακόμα και φουσκωτό για να πηγαίνω προκειμένου να μη περνάει παραπάνω από εβδομάδα που δε θα τη δω. Σε κάθε ευκαιρία πήγαινα στο νησί. Το Πάσχα εκείνης της χρονιάς είχαμε κανονίσει ένα μεγάλο ταξίδι στις Φιλιππίνες όπου γνώρισα και την υπόλοιπη οικογένεια της» είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μητέρα της Καρολάιν λέγοντας: «Ένα από τα θετικά που είχε η Καρολάιν, ήταν η μητέρα της. Η ίδια μου ζήτησε να τη γνωρίσω. Μου είπε “δε μπορώ να λέω ψέματα, αν μου πει κάτι για την ηλικία, θα της πω να σε γνωρίσει”».

Το πολυήμερο ταξίδι τους στις Φιλιππίνες, είπε «ήταν ένα όνειρο». «Ήταν άνθρωποι με ήθος και αρχές. Όλα έβγαλαν νόημα. Έβλεπα το λόγο που η Κάρολαιν ήταν αυτή που ήταν. Είχε μεγαλώσει σε οικογένεια με αρχές, με ήθος» περιέγραψε και πρόσθεσε: «Μετά από αυτό ήμουν σίγουρος για αυτό που είχα νιώσει από την αρχή. Εκατό φορές να γύριζα πίσω το χρόνο, εκατό φορές θα διάλεγα την Κάρολαιν».

Προεδρος: Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να το κάνετε όμως.

Κατηγορούμενος: Αυτό είναι το πρόβλημα, ναι.

«Ήταν η απόλυτη προτεραιότητα μου»

Η Καρολάιν Κράουτς

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ανέφερε πως πάντα η Καρολάιν του μιλούσε τρυφερά. Τον αποκαλούσε «αγάπη μου» και δεν τον φώναζε με το όνομα του ακόμη και όταν καυγάδιζαν. «H απόλυτη προτεραιότητα μου στα πάντα ήταν η ευτυχία της. Ψάχναμε ένα όμορφο σπίτι που να πλαισιώνει το όνειρο που ζούσαμε. Το συγκεκριμένο σπίτι η Καρολάιν το αγάπησε. Δεν θέλαμε να μένουμε μέσα στην πόλη» ανέφερε και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ξέρω ότι είναι νωρίς και δεν μπορώ να σας πείσω για το πώς ήμασταν. Πως πήρα την απόφαση στα 18 της χρόνια να την παντρευτώ…» είπε.

Ο κατηγορούμενος επέμεινε πως η Καρολάιν ήταν εκείνη που με υπεύθυνο τρόπο οργάνωσε το γάμο τους στην Πορτογαλία για να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους. «Το πλάνο μας ήταν να γυρίσουμε στη Αθήνα και να κάνουμε το πάρτι, τη δεξίωση. Για να μπορούν να έρθουν όλοι και να χαρούν μαζί μας» υποστήριξε.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν θεωρούσε ότι είχαν σοβαρά προβλήματα στη σχέση τους με την Καρολάιν, ενώ αναφερόμενος στην εγκυμοσύνη της υποστήριξε πως δεν ήταν προγραμματισμένη. «Θέλαμε να κάνουμε αλλά πράγματα. Ήμασταν μεταξύ πάρτι και ευτυχίας από το γάμο μας. Δεν υπήρχε όμως μεταξύ μας η συζήτηση ώστε να τερματιστεί η εγκυμοσύνη. Το συζητήσαμε παρά πολύ. Το είχε μέσα της. Οι συζητήσεις ήταν για το πως όλα τα πράγματα που ονειρευόμασταν, για το μέλλον της, τα ταξίδια μας, ότι δε θα χαλάσουν. Ο στόχος των συζητήσεων ήταν πως θα εντάξουμε το παιδί στα όνειρα μας, ώστε μα έρθει και να τα ομορφύνει κι άλλο» είπε ενώ στη συνέχεια αναφερόμενος στην αποβολή της Καρολάιν ξέσπασε σε κλάματα λέγοντας:

«Αυτό που μας συνέβη εκείνο το απόγευμα και δε συνέβη στο σώμα μου με γονάτισε. Μας γονάτισε. Μας διέλυσε. Όποιος και να μου το περιέγραφε πριν δε θα το πίστευα. Η Κάρολαιν και πάλι ήταν εκεί για εμένα. Επιβεβαιώθηκε η ποιότητα αυτού του ανθρώπου. Το Σάββατο το βράδυ απέβαλλε στην κρεβατοκάμαρα μας. Τον σποράκο τον χάσαμε στο σπίτι και το είδαμε. Τον βάλαμε σε ένα κουτάκι, ήταν παιδάκι, δεν ήταν έμβρυο και πήγαμε στον Υμηττό».