Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, με την ταυτοποίηση της φαρμακευτικής κεταμίνης στην περίπτωση της Τζωρτζίνας να ανοίγει τον δρόμο για νέες αποκαλύψεις αναφορικά με την προσέλευσή της και το πρόσωπο που την χορήγησε στο παιδί.

«Είναι μια μακρά ανακριτική διαδικασία. Εκτιμώ ότι το θέμα αρχίζει και κουράζει. Το νέο της εβδομάδας είναι ότι ταυτοποιήθηκε ότι χορηγήθηκε φαρμακευτική κεταμίνη στη Τζωρτζίνα. Αυτό δίνει ένα στίγμα και ενισχύει τις πιθανότητες να βρεθεί η προέλευση της κεταμίνης αλλά και ποιος τη χορήγησε στο παιδί», είπε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο πρόεδρος των ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας.

Γιατί η Πισπιρίγκου δεν έχει προχωρήσει σε αίτημα αποφυλάκισης

Από την πλευρά του, ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, σχολίασε το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει προχωρήσει στο αίτημα αποφυλάκισης, εξηγώντας ότι «μια αίτηση αντικατάστασης προσωρινής κράτησης πρέπει να συνοδεύεται από νέα στοιχεία. Δεν μπορεί κάποιος να διεκδικήσει αμέσως την αποφυλάκισή του. Θεωρώ ότι ορθά δεν έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση».

«Το ΕΚΑΒ πήγε και παρέλαβε τη μικρή Ίριδα και κακώς το έκανε, έπρεπε να ενημερώσει αμέσως τις αρχές. Το γιατί δεν έγινε αυτό, ερευνάται. Η υπόθεση έχει αρχίσει και σέρνεται, έχει περάσει στο στάδιο του κουτσομπολιού. Εμείς κοντεύουμε να τελειώσουμε. Με το που παραδοθεί το πόρισμα των ιατροδικαστών όλο το παιχνίδι θα είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Μπαλάσκας για τα λάθη που έγιναν στην περίπτωση της μικρής Ίριδας, ενώ για την Τζωρτζίνα σημείωσε:

«Αν δεν ήταν δεμένη η υπόθεση δε θα είχαμε προχωρήσει στην προφυλάκιση με τέτοια κατηγορία. Τα στοιχεία που έχει η ΕΛΑΣ κρίνονται επαρκή».