Προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη πήραν οι έντεκα συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε δύο επιθέσεις που έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες βράδυ στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος απήγγειλε εναντίον τους κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία και παράβασης του νόμου περί όπλων, καθώς και για τις κατά περίσταση κατηγορίες της κλοπής, παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, αντίστασης, πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων.

Μεταξύ των συλληφθέντων, ηλικίας 19 και 27 ετών, υπάρχουν και τρεις γυναίκες. Όλοι συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου μετά από έφοδο της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα σε στέκι, στη Β’ φοιτητική εστία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που τελεί υπό κατάληψη από το 2005.

Οι νεαροί κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης στο φυλάκιο της εισόδου του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, αλλά και στο θυρωρείο της Πρυτανείας του ΑΠΘ.