Όταν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας ξεβίδωσαν έναν αποκωδικοποιητή τηλεόρασης και βρήκαν 120 ναρκωτικά χάπια έτοιμα για αποστολή στο εξωτερικό, πίστεψαν ότι είχαν να κάνουν με ένα ακόμα κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Όταν όμως πριν από καιρό τους ήρθε η πληροφορία από το εξωτερικό, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, για διακίνηση ποσότητα κεταμίνης, το μυαλό όλων πήγε στην υπόθεση της Πάτρας και του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας για τον οποίο κατηγορείται η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, η πρώτη πληροφορία για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήρθε μέσω των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τον περασμένο Φεβρουάριο. Τότε, στο Σικάγο είχαν βρεθεί δυο δέματα με ποσότητα κεταμίνης.

Τον Απρίλιο βρέθηκαν και πάλι στο Σικάγο, άλλα τρία δέματα με την συγκεκριμένη ουσία.

«Μας εξέπληξε όλους η κεταμίνη. Μάλιστα σε ορισμένα sites σήμερα διάβαζα ότι προσπαθούν να δουν αν σχετίζεται το συγκεκριμένο με την υπόθεση της Πάτρας» σχολίασε ο Αθανάσιος Ταρτής, συνήγορος υπεράσπισης.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας ο οποίος διατηρεί καταστήματα εστίασης στην Χαλκίδα κατηγορείται ότι με άλλα δυο άτομα, ο ένας εκ των οποίων μένει μόνιμα στην Γερμανία, έστελναν ποσότητες αναβολικών στις ΗΠΑ αλλά και σε πολλές χώρες της κεντρικής Ευρώπης με ταχυδρομικά δέματα.

«Έχω επιφυλάξεις γιατί όταν έχει βρεθεί κάτι σε μια άλλη χώρα και δεν υπάρχουν τουλάχιστον, υπό τη μορφή πειστηρίου στη δικογραφία, τι μπορώ να πω;» αναρωτήθηκε ο κ. Ταρτής.

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες στα σπίτια των δυο συλληφθέντων, βρήκαν μεταξύ άλλων και δέκα δέματα με αναβολικές ουσίες όλων των ειδών, οι ίδιες ουσίες που φέρονται υπεύθυνες για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο φερόμενος ως αρχηγός.

«Η πραγματική συνέπεια είναι ότι έχει χάσει δυο νεφρούς λόγω αυτών των σκευασμάτων» σχολίασε ο συνήγορος.

Οι δυο συλληφθέντες, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είχαν ξανακατηγορηθεί το 2019 για παράνομη διακίνηση αναβολικών ενώ οι αρχές, εκτιμούν, ότι οι παράνομες ουσίες έρχονταν από κάποια βαλκανική χώρα με το βασικό ερώτημα που τους απασχολεί να είναι αν η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μπορούσε να έχει βρει κεταμίνη από το συγκεκριμένο κύκλωμα.