Για ύπαρξη πληθώρας στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, προήλθε από ασφυξία, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

«Μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λέων και εξήγησε πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Ωστόσο, στην περίπτωση των δυο κοριτσιών δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία όπως έγινε με την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα: «Στο πρώτο παιδί (στη μικρή Μαλένα) είχαν γίνει οι τοξικολογικές εξετάσεις με την ίδια μεθοδολογία όπως στην Τζωρτζίνα και ήταν καθαρές» εξήγησε ο κ. Λέων.

Μετά κι από όλες τις πληροφορίες που έχουν εκτιμηθεί, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας είπε πως όλα οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα ο οποίος είναι ο ασφυκτικός θάνατος.

«Για την Ίριδα, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία όπως το πανάκι με το αίμα όπως και τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας» τόνισε ο ίδιος.

Σχετικά με τη Μαλένα, το πρώτο κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του το 2019, ο κ. Λέων αποκάλυψε πως υπάρχουν κάποια τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά τη μαραθώνια απολογία της για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η 33χρονη με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέα.

Κατά την απολογία της, η οποία διήρκεσε περίπου 5 ώρες επιχείρησε να πείσει για την αθωότητά της, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ παράλληλα κρίθηκε επικίνδυνη για την τέλεση ομοειδών πράξεων.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αποχώρησε από τα δικαστήρια (χθες Δευτέρα 4/4) με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η οποία είχε δημιουργήσει κλοιό προστασίας γύρω της για να την προστατεύσει από την οργή του πλήθους.