Νέα στοιχεία βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα ενώ στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν ερωτήματα για τον θάνατο της μικρής Ίριδας και οι πληροφορίες λένε πως οι Αρχές βρίσκονται μια ανάσα από την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως αναφέρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/3) στην εκπομπή του Alpha Tlive η θεία των παιδιών – η αδερφή της μητέρας θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο ενώ οι Αρχές εξετάζουν τις αντιφάσεις που έχουν ειπωθεί σχετικά με τους θανάτους των παιδιών.

«Η αδερφή μου δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας» φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει η αδερφή της μητέρας των παιδιών. Την ίδια στιγμή από το περιβάλλον του πρώην συντρόφου της μητέρας αναφέρεται πως η ίδια εμφανιζόταν σε νοσοκομείο λέγοντας πως είχε καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή και πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρη Λέων η ιατροδικαστική της Ίριδας αναφέρει πως αιτία θανάτου της ήταν η αγενεσία φλεβόκομβου και το πνευμονικό οίδημα. «Μιλάμε για έμπειρη ιατροδικαστή, το εύρημα σίγουρα στην καρδιά το έχει δώσει η παθολογοανατόμος» τονίζει ο Γρηγόρης Λέων.

«Παρόλο που ο ιατροδικαστής είχε ένα εκκωφαντικό εύρημα όπως είναι η αγενεσία φλεβόκομβου ουσιαστικά έδωσε σαν δεύτερη αιτία το πνευμονικό οίδημα» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας στην εκπομπή Tlive.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πρέπει να γίνει επαναξιολόγηση»

«Έχουμε μια σειρά ευρημάτων, προφανώς και κάτι παθολογικό, σπάνιο με ερωτηματικά και όλα αυτά που έχουν ακουστεί. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πρέπει να γίνει επαναξιολόγηση και να δούμε τα λοιπά ευρήματα. Την ανοξυγοναιμία του εγκεφάλου την προκάλεσε ο φλεβόκομβος; Αυτό είναι ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Η ανοξυγοναιμία είναι η έλλειψη οξυγόνου» επεσήμανε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Το μυστήριο με το πανάκι που είχε αίμα

«Κρίση μου είναι πως δεν μπορούμε να φτάσουμε στην ανοξυγοναιμία. Στη βλεννογόνο του έξι μηνών παιδιού έχουμε μία λύση. Παράλληλα έχουμε ένα πανάκι που αρχικά ήταν πειστήριο και η ίδια η μητέρα είπε πως είχε αίμα» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

«Το αίμα από πού προέρχεται; Αιμορραγούσε από κάπου το παιδί. Κι αν αιμοραγούσε από το στόμα πως βρέθηκε το πανάκι στο στόμα;» διερωτήθηκε ο ιατροδικαστής. «Δεν άκουσα να υπάρχει ένα τραύμα που να δικαιολογεί το αίμα πλην της λύσης του φλενογγόνου» πρόσθεσε.

«Οι πνεύμονες μπορεί να εκκρίνουν ένα υγρό με αίμα. Πάλι όμως αυτό το υγρό για να το βρω σε ένα πανάκι πάει να πει ότι πει ότι έχει να κάνει με τα στόμια των αεροφόρων οδών. Από τους πνεύμονες αυτό το υγρό θα βγει από τη μύτη ή το στόμα μας. Πώς το αίμα βρέθηκε μόνο στο πανάκι;» ρώτησε ο Γρηγόρης Λέων κλείνοντας.