Οι κινήσεις του πατέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, Μάνου Δασκαλάκη, βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και την ποινική δίωξη σε βάρος της για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με την εκπομπή Πρωινό, ο Μάνος Δασκαλάκης «βρίσκεται κάπου στην Πάτρα» και «είναι φοβισμένος» ενώ υπάρχει «κινητικότητα από συγγενικά του πρόσωπα για να τον ηρεμήσουν και να τον πείσουν να πάει μόνος του στη ΓΑΔΑ, να καταθέσει όσα γνωρίζει και να βοηθήσει στο έργο των Αρχών στο παζλ».

Μάλιστα νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο πατέρας των κοριτσιών απολύθηκε από τη δουλειά του.

Η μαρτυρία που τον θορύβησε

Ο Μάνος είναι φοβισμένος εξαιτίας ενός βίντεο που προβλήθηκε χθες το βράδυ στο space του Twitter και το οποίο ζήτησε να ακούσει. Σε αυτό άνδρας που εργάζεται στην προστασία υψηλών προσώπων και με επαφές με την αστυνομία, φέρεται να κλήθηκε από συγγενή της Ρούλας να ζητήσει τη βοήθειάς του. Συναντήθηκε δύο φορές μαζί της, και εκείνη ζητούσε να μάθει πώς κινούνται οι αξιωματικοί των ανθρωποκτονιών για την υπόθεση, αλλά και να βρει πού βρίσκεται ο Μάνος στην Αθήνα.

«Πριν κάποιες μέρες, με κάλεσε ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου και μου ζήτησε να τη συναντήσω. Συναντηθήκαμε όλοι μαζί στο σπίτι του πριν από ενάμιση μήνα. Το πρώτο πράγμα που έκαναν, ήταν να πάρουν το κινητό μου. Μου ζήτησαν να τους προστατεύσω. Ήρθε η Πισπιρίγκου εκεί και η αδερφή της να μου ζητήσουν αν μπορώ να τους προφυλάξω. Δέχονταν απειλές, φοβόταν για τη ζωή της».

«Με ρώτησε αν θα ομολογήσει σε 15 λεπτά»

Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε, ήταν αν θα ομολογούσε στα πρώτα 15 λεπτά, καθώς είχε μάθει από κάπου, πως αν πήγαινε στη ΓΑΔΑ, θα ομολογούσε σε 15 λεπτά. Το δεύτερο που με ρώτησε, ήταν αν γνωρίζω κάποιον στο Ανθρωποκτονιών ώστε να μάθει πώς εξελίσσεται η υπόθεση και το τρίτο αν έχω ανθρώπους, να μπορέσω να βρω πού μένει ο Μάνος στην Αθήνα. Συναντηθήκαμε άλλες δυο φορές» ανέφερε ο άνδρας.