Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη των κατηγορουμένων στην υπόθεση των φονικών πλημμυρών στη Μάνδρα Αττικής το 2017, που κόστισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους. Η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου όπου εκδικάζεται η υπόθεση, εκτός απροόπτου, παίρνει τη σκυτάλη της ακροαματικής διαδικασίας προκειμένου να προτείνει σχετικά με την ενοχή ή όχι των κατηγορουμένων για τις κατηγορίες της πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, αλλά και της παράβασης καθήκοντος, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δίκη ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020, ωστόσο, μετά από 8 μήνες οδηγήθηκε σε αναβολή για να ξεκινήσει και πάλι πριν από περίπου 1,5 χρόνο. Η απόφαση του δικαστηρίου, που καλείται να ρίξει φως στα γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές αλλά και περιουσίες πολιτών, εκτιμάται ότι θα εκδοθεί στη καλύτερη περίπτωση στο τέλος της άνοιξης.

Στο εδώλιο κάθονται μαζί με την πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων, δασάρχες αλλά και υπάλληλοι αρμόδιων υπηρεσιών. Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που, κατά περίπτωση, τους αποδόθηκαν μετά την έρευνα της δικαιοσύνης που εντόπισε παραλείψεις και δυσλειτουργίες των αρμόδιων υπηρεσιών, που συνδέονται αιτιωδώς με το θανατηφόρο αποτέλεσμα. Μάλιστα, η Ρένα Δούρου η οποία είχε «ανοίξει» τον κύκλο των απολογιών είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη αλλά όχι την ποινική και απευθυνόμενη στο δικαστήριο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νιώθω ότι στέκομαι μπροστά σας για ευθύνες που δε μου αναλογούν. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν σε μια τέτοια υπόθεση ευθύνες, όχι όμως σώνει και καλά να θυσιαστεί κάποιος σαν άλλη Ιφιγένεια».