Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη φρικιαστική κακοποίηση που υπέστη τόσο ο 7χρονος Ανδρέας, που τελικά τον δολοφόνησαν, όσο και η 10χρονη αδερφή του, Ιωάννα, που τελικά δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η 29χρονη –που απολογείται σήμερα μαζί με τον Πολωνό σύντροφό της– έστελνε με μακρυμάνικα τη μικρή Ιωάννα στο σχολείο για να μη φαίνονται τα σημάδια του ξυλοδαρμού.

Οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου της Ιωάννας ήταν οι πρώτοι που κατάλαβαν τον εφιάλτη που ζούσε. Το κοριτσάκι επί τρείς συνεχόμενες ημέρες, 14, 15 και 16 Μαΐου του 2018 απουσίαζε αδικαιολόγητα από το σχολείο. Ο διευθυντής του σχολείου ανησύχησε και ενημέρωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η κίνηση που έβαλε σε υποψίες τους δασκάλους

Στις 17 Μαΐου του 2018, μετά από τρεις μέρες απουσίας, η μικρή Ιωάννα επέστρεψε στο σχολείο. Και ενώ ο καιρός ήταν καλός το παιδί φορούσε μακρυμάνικο, καθώς η μητέρα της ήθελε να κρύψει τα σημάδια της κακοποίησης. Η κίνησή της, όμως αυτή, έβαλε σε υποψίες τους εκπαιδευτικούς.

Από εκείνη την ημέρα η Ιωάννα απομακρύνθηκε από το διαμέρισμα – κολαστήριο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων. Εκεί τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας κατάφεραν και την ξεκλείδωσαν και τους εκμυστηρεύτηκε την κόλαση που βίωνε.

«Δέχομαι πολλές τιμωρίες από τον Μ… Φοβάμαι. Βλέπω εφιάλτες. Δεν θέλω να γυρίσω στο σπίτι. Ο μπαμπάς όσο ήταν μαζί μας χτυπούσε τη μαμά. Φοβάμαι και τον μπαμπά» είχε πει το κοριτσάκι.