Στην ταυτοποίηση δύο ατόμων, που συμμετείχαν σε επίθεση που έγινε το Μάρτιο του 2019 στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός, προχώρησε η ΕΛΑΣ. Πρόκειται για δύο 20χρονους αλβανικής καταγωγής, εις βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα.

Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Διαψεύδεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η διαφυγή εμπλεκόμενου

Σε διάψευση των πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες 20χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονική επίθεση διέφυγε στην Αλβανία για να γλιτώσει τη σύλληψη, προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου κατηγορουμένου για την επίθεση, άρα δεν μπορεί να διέφυγε κάποιος», ανέφεραν πηγές του υπουργείου στον ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας ότι «ακόμα και αν διέφευγε όμως, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης θα εκδίδετο στη χώρα μας».

Οι έρευνες για τη σύλληψη των συνεργών του 23χρονου βασικού υπόπτου συνεχίζονται ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα καλέσουν τις επόμενες ημέρες όλους τους εμπλεκομένους, κόμματα και αθλητικές ομάδες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου και να παραμείνουν σε διαρκή επαφή για να ξεριζώσουν τα κακοποιά στοιχεία από τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους.

Κούγιας: Με προειδοποίησαν για ενδεχόμενο συγκάλυψης

Λεπτομέρειες αναφορικά με την υπόθεση μοιράστηκε ο Αλέξης Κούγιας. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γνωστός ποινικολόγος αναρωτήθηκε τι γίνεται με τους υπόλοιπους φερόμενους δράστες της επίθεσης, γιατί κατηγορούνται όλοι για ανθρωποκτονία από κοινού και για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον των φίλων του θύματος.

Όπως τόνισε, «υπάρχουν 6-7 που κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι τον προειδοποίησαν «για ενδεχόμενο συγκάλυψης» και του προσκόμισαν φωτογραφία όπου «ο φερόμενος ως δολοφόνος είναι μαζί με αδερφικό του φίλο, γιο ανώτερου στελέχους της αστυνομίας του τμήματος αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης», τονίζοντας ότι αυτό «δεν αποτελεί κατηγορία, αλλά ενδεχόμενο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ακολούθως είπε ότι βρέθηκαν πάρα πολλά όπλα λοστοί, μαχαίρια, χατζάρια στην έρευνα, όπου ο νόμος τα χαρακτηρίζει όπλα, αλλά έφεραν ένα κατηγορούμενο για όλα τα όπλα και δεν έγινε έλεγχος dna και αποτυπωμάτων για όλα τα όπλα.

Αναρωτήθηκε γιατί «δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση ώστε να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο». Όπως είπε είναι διαπιστωμένο ότι συμμετείχαν 7-8 με δύο – τρία αυτοκίνητα που φαίνονται και στα βίντεο.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι είναι θέμα τιμής για την αστυνομία να συλλάβει τους άλλους έξι.