Ξέσπασε στη θέα του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» μάρτυρας ο οποίος καταθέτοντας στο δικαστήριο περιέγραψε πώς ο κατηγορούμενος, για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες, υποσχέθηκε πλήρη ίαση στην κόρη και την σύζυγο του, που πάλευαν με τον καρκίνο.

«Βρωμιάρη» φώναξε ο μάρτυρας όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον κατηγορούμενο ο οποίος όπως είπε κατάφερε να του αποσπάσει 52.000 ευρώ για τις «θεραπείες» του.

«Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας» περιέγραψε ο μάρτυρας αναφερόμενος στην συνάντηση τους σε μοναστήρι του Πηλίου όπου τους συστήθηκε ως νευροχειρουργός-ογκολόγος. «Τα λέω καλά;» ρώτησε με ένταση ο μάρτυρας τον κατηγορούμενο με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του ζητά να ηρεμήσει.

«Μην ακούτε τους γιατρούς τα λένε αυτά για να παίρνουν μίζες»

Ζήτησαν την βοήθεια του «ψευτογιατρού» το καλοκαίρι του 201 , όπως είπε, ενώ η κόρη τους είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο. «Μην ακούτε τους γιατρούς τα λένε αυτά για να παίρνουν μίζες. Θα σας κάνω εγώ μία θεραπεία με αποστάγματα βοτάνων, ενέσεις αρτεμισίνης, χυμούς και τσάγια» τους είπε ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον μάρτυρα στην πρώτη συνάντηση τους συμπληρώνοντας πως λίγες ημέρες αργότερα όταν σε μαγνητική αναφέρθηκε υδροκεφαλία τους κάλεσε να μην δώσουν σημασία. «Χαρακτηριστικά η φράση του ήταν «άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας»» κατέθεσε.

Η «θεραπεία» της κόρης του , ανέφερε, ξεκίνησε και «η γυναίκα μου όλη ημέρα έκανε τσάγια και χυμούς, ούτε ψωμί δεν άφηνε να φάει το παιδί» ενώ σημείωσε πως τους ζήτησε να κάνουν μια θερμογραφία η οποία στοίχιζε 205 ευρώ και έλεγε πως μόνο εκείνος μπορούσε να τη διαβάσει στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο μάρτυρας ανέφερε πως εκτός από συνάντηση που είχαν σε ιδιωτική κλινική συναντήθηκαν και πάλι στο μοναστήρι όπου έκανε και ένεση αρτεμισίνης στην κόρη του.

«Μετά από μία εβδομάδα της ήρθε περίοδος για πρώτη φορά και η γυναίκα μου τον πήρε τηλέφωνο να του το πει. Εκείνος της απάντησε «Εγώ δεν έκανα τίποτα, ο Θεός». Πάντα επικαλούνταν τα θεία» κατέθεσε τονίζοντας πως σταδιακά του έδινε χιλιάδες ευρώ τα οποία ο κατηγορούμενος του ζητούσε σε επιταγή ή μετρητά καθώς ισχυριζόταν ότι δεν είχε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα.

Ψευτογιατρός

«Μη φοβού δεν είναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς, ούτε τίποτα» έλεγε ο ψευτογιατρός σε γυναίκα με καρκίνο

Τον Δεκέμβριο του 2018 ,όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, νόσησε και η γυναίκα του με καρκίνο στο έντερο. «Πήρε τηλέφωνο και το είπε στο «ψευτογιατρό» και εκείνος της έλεγε «μη φοβού δεν είναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς, ούτε τίποτα».

Εμείς τελικά αποφασίσαμε η γυναίκα μου να χειρουργηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Ο θεράπων ιατρός τότε μας είπε ότι για πλήρη ίαση θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες.

Τελικά, εμείς αποφασίσαμε να ακούσουμε τον «ψευτογιατρό»…Αργότερα η γυναίκα μου έκανε εξετάσεις και έδειχνε μεταστάσεις στο συκώτι. Εκείνος μας είπε ότι δεν είναι τίποτα…».

Ο αποκαλούμενος ψευτογιατρός

Οι «θεραπείες» για την σύζυγο και την κόρη του σταμάτησαν όταν είδαν ότι ο κατηγορούμενος συνελήφθη. Μάλιστα, ο μάρτυρας έδειξε στο δικαστήριο και τα μπουκαλάκια με τις «θεραπείες» που τους έδινε ο κατηγορούμενος.

«Το τελευταίο διάστημα πριν σταματήσουμε τη θεραπεία η κόρη μας είχε αλλόκοτη συμπεριφορά αλλά επανήλθε σιγά- σιγά. Ωστόσο χειροτέρεψε η κατάσταση της υδροκεφαλίας. Μας είπαν οι γιατροί πως έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί άμεσα. Για να την αντιμετωπίσαμε βάλαμε βαλβίδα. Η γυναίκα μου εάν συνέχιζε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» σίγουρα θα πέθαινε. Όπως διαπιστώσαμε είχε πολλές φλεγμονές στο έντερο πιθανόν από τη θεραπεία του κατηγορούμενου» κατέθεσε ο μάρτυρας.