Ημερίδα με θέμα: «Μαζί ενάντια στη φτώχεια: πολιτικές για την Καταπολέμησή της και ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών» διοργανώνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη και η υφυπουργός Άννα Νταλάρα. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα) με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ακαδημαϊκών και εμπειρογνωμόνων, της Εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και ΜΚΟ.

Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση των προκλήσεων αναφορικά με την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ο διάλογος γύρω από τις αναγκαίες πολιτικές, καθώς και η στρατηγική που ακολουθεί η Πολιτεία. Θα γίνει επίσης παρουσίαση του ρόλου της Εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Κοινωνίας των Πολιτών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Θα ακολουθήσουν τρεις κύκλοι συζητήσεων για:

1. Το πρόσωπο της φτώχειας στην Ελλάδα με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και εμπειρογνωμόνων.

2. Πολιτικές Κοινωνικής Ένταξης και Προστασίας για την αντιμετώπιση της φτώχειας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης.

3. Επιχειρήσεις και Κοινωνία των Πολιτών κατά της Φτώχειας με τη συμμετοχή ΜΚΟ, της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, της Eurocharity και των ΑμεΑ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξει παράλληλη προβολή ταινιών (Ευρωπαϊκών και Ελληνικών) που έχουν παραχθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους 2010 με θέματα σχετικά με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
πηγή: greenbusiness