Ποινικές διώξεις για μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο Ελληνικό έδαφος από κερδοσκοπία κατά επάγγελμα, κατά συρροή και από κοινού και για είσοδο στο Ελληνικό έδαφος χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, άσκησε χθες ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας στους υπηκόους Ουκρανίας B. O. του V., 36 ετών και V. D. του A., 35 ετών, που συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού στην περιοχή Λουμπούδι της Τήλου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Δημοκρατική, την 14η Απριλίου 2015 και περί ώραν 11:00 το Λιμενικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον πλοίαρχο του επιβατηγού-καταμαράν «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ», το οποίο κατευθυνόταν από την Τήλο προς την Νίσυρο, για την ύπαρξη ύποπτου θαλαμηγού σκάφους λευκού χρώματος, περίπου 20 μέτρων που απομακρυνόταν από τις ακτές της Τήλου, ενώ ταυτόχρονα πληροφόρησε ότι εντόπισε στην παρακείμενη παραλία πενήντα με εξήντα άτομα.

Άμεσα ενημερώθηκαν όμορες λιμενικές αρχές για παροχή συνδρομής και εν συνεχεία απέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σύμης στο σημείο. Περί ώρα 12:40, το ύποπτο θαλαμηγό σκάφος εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού και ύστερα από καταδίωξη μικρής χρονικής διάρκειας ακινητοποιήθηκε.

Ακολούθως στελέχη του Λιμενικού επιβιβάστηκαν στο ύποπτο σκάφος, διαπίστωσαν ότι επέβαιναν οι ανωτέρω δύο συλληφθέντες και το οδήγησαν στο λιμένα Λιβαδίων Τήλου.

Ταυτόχρονα εντοπίστηκαν από λιμενικούς στην περιοχή Λουμπούδι 75 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε χώρο κράτησης του Αστυνομικού Σταθμού Τήλου.

Σύμφωνα με τις ληφθείσες ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις των παράνομων μεταναστών, αναγνωρίστηκαν οι δύο συλληφθέντες ως τα πρόσωπα που με το υπό την διακυβέρνησή τους θαλαμηγό σκάφος τους μετέφεραν από τις απέναντι τουρκικές ακτές στην Τήλο.

Επίσης το κατασχεθέν σκάφος αναγνωρίστηκε από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Κ/Μ «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» ως το σκάφος που είχε δει την ίδια μέρα πρωινές ώρες, να απομακρύνεται από την Τήλο.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του κατασχεμένου σκάφους, δεν βρέθηκαν τα ναυτιλιακά του έγγραφα.
Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τα όσα τους αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν καμία σχέση με την μεταφορά των μεταναστών.

Θα απολογηθούν σήμερα ενώπιον της Ανακρίτριας Υπηρεσίας.