Προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκαν τέσσερις από τους έξι Αιγύπτιους που συνελήφθησαν από άνδρες της ΕΛΑΣ στη Γαύδο, ως υπεύθυνοι για παράνομη διακίνηση μεταναστών, μετά την αποβίβαση το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στο ακριτικό νησί 157 μεταναστών.

Πρόκειται για τους τέσσερις ενήλικες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι επέβαιναν και αυτοί στο σκάφος. Μεταξύ των 6 συλληφθέντων ήταν και δύο ανήλικοι.

Όπως αποφάσισαν οι δικαστικοί λειτουργοί, ο ένας 17 ετών έχει την υποχρέωση να παρουσιάζεται σε κέντρο κράτησης αλλοδαπών, ενώ ο δεύτερος 13 ετών αφέθηκε ελεύθερος, λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Οι έξι, κατηγορούμενοι πέρασαν το «κατώφλι» της εισαγγελίας λίγο πριν τις 11 το πρωί και ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους αργά το απόγευμα με την συνδρομή μεταφραστή. Για την υπεράσπισή τους οι αρχές όρισαν δύο δικηγόρους από τα Χανιά.

Οι τέσσερις που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στο γενικό κατάστημα κράτησης Κρήτη 1 στην Αγιά Χανίων.