Στους 22 έφθασαν οι συλληφθέντες σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, στο πλαίσιο των ελέγχων που έκανε η Αστυνομία, κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, για εμπορία και διάθεση κροτίδων και βεγγαλικών.

Επίσης, κατασχέθηκαν περίπου 4.000 κροτίδες και 30.000 παιδικά αθύρματα, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία δεν αναφέρθηκαν στην Δυτική Ελλάδα τραυματισμοί από χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων.

Όσον αφορά τους συλληφθέντες, σε βάρος των 20 σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη εμπορία, πώληση και διάθεση κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων, ενώ σε βάρος των υπολοίπων δύο σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή κροτίδων.

Ειδικότερα, οι 20 εκ των συλληφθέντων, ήταν ιδιοκτήτες ή προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων, όπως περιπτέρων, παντοπωλείων και ειδών δώρων, καθώς επίσης και ιδιώτες, οι οποίοι πωλούσαν τις κροτίδες και τα παιδικά αθύρματα, χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Στο μεταξύ, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνέλαβαν έναν 41χρονο, ο οποίος είχε μετατρέψει χώρο του σπιτιού του, σε εργαστήριο παρασκευής κροτίδων και βεγγαλικών. Οι αστυνομικοί βρήκαν μεταξύ άλλων 571 κροτίδες, εκ των οποίων οι 37 ήταν μεγάλης ισχύος, 1749 παιδικά αθύρματα, δύο κομμάτια ζελατοδυναμίτιδας, 15 πυροκροτητές, 128 μέτρα φυτίλι κ.α.