Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δύο ημεδαποί, 35 και 27 ετών σε Αθήνα και Πειραιά.

Οι δύο συλληφθέντες διατηρούσαν λογαριασμό σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, που βρίσκεται στο εξωτερικό, στην οποία υπήρχε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Για τον εντοπισμό τους υπήρξε συνεργασία από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη Europol και το FBI.

Κατά τις έρευνες στις οικίες των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) -συνολικού μεγέθους άνω του 1 ΤΒ (Terabyte)- σκληρού υλικού πορνογραφίας ανηλίκων και οι δράστες συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και φορητός Η/Υ (laptop).

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις και αναλύσεις.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Η τυχόν εμπλοκή και άλλων Ελλήνων χρηστών στην επίμαχη ιστοσελίδα ερευνάται.