Μετά τον Δημήτρη Κουφοντίνα και ο Κώστας Γουρνάς ανακοίνωσε χθες την απόφασή του να διακόψει την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε επί 30 ημέρες.

«Έχω εξαντλήσει τις σωματικές δυνατότητές μου για να αντεπεξέλθω σε αυτήν την απαιτητική απεργία πείνας, λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας. Κρίνω ότι η σημερινή κατάθεση του νομοσχεδίου που δρομολογεί την ικανοποίηση κάποιων από τα αιτήματά μας είναι το ελάχιστο απαιτητό όριο για να σταματήσω. Νίκη στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων», ανέφερε στη δήλωσή του ο Κώστας Γουρνάς που παραμένει ακόμη νοσηλευόμενος στον 1ο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το lamiareport.gr, έξω από το νοσοκομείο Λαμίας βρέθηκε χθες το απόγευμα ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα διαμαρτυρίας ενάντια στα δωμάτια – κελιά, όπου νοσηλεύονται οι κρατούμενοι απεργοί πείνας και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Κρατούμενοι με φυματίωση

Τις τελευταίες ημέρες εκτός από τους Κουφοντίνα και Γουρνά, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στα ειδικά δωμάτια του 1ου ορόφου, οι αστυνομικοί είχαν 24ωρη βάρδια και στον 5ο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύονται δυο κρατούμενοι από τις φυλακές Μαλανδρίνου με φυματίωση.

Οι πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας αναφέρουν ότι στις φυλακές αυτές θερίζει η φυματίωση και η ηπατίτιδα, όπως παλαιότερα στο Δομοκό και ενδεχομένως να χρειαστεί να διακομιστούν και άλλοι κρατούμενοι από το Μαλανδρίνο στο νοσοκομείο Λαμίας, αφού το νοσοκομείο Άμφισσας αδυνατεί να υποστηρίξει τη νοσηλεία τους.