Δυο εικοσιτετράωρα μετά την έξοδο του από τον Ευαγγελισμό όπου νοσηλευόταν με κορονοϊό και ενώ από το νοσοκομείο είχε διαταχθεί πενθήμερη καραντίνα ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός» οδηγήθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες.

Ο 48χρονος, σύμφωνα με τους γιατρούς θα έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα στον Κορυδαλλό, ωστόσο, για ανεξήγητους λόγους διατάχθηκε η μεταγωγή του στο δικαστήριο.

Εύλογη ήταν η απορία του προέδρου αν ο κατηγορούμενος έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ. Ο συνήγορος υπεράσπισης ενημέρωσε πως ο εντολέας του πήρε εξιτήριο στις 28 Νοεμβρίου και έχει διαταχθεί πενθήμερη καραντίνα για επιδημιολογικούς λόγους από τον Ευαγγελισμό.

Εισαγγελέας: Δημιουργείται ζήτημα ασφάλειας και υγείας

«Και γιατί είναι εδώ;» ήταν το σχόλιο που ακούστηκε από το ακροατήριο.

Εισαγγελέας: Άρα παραβιάζεται η καραντίνα

Συνήγορος Υπεράσπισης: Να σας δείξω το έγγραφο.

Εισαγγελέας: Να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτό σας το είπαν από νοσοκομείο;

Πρόεδρος: Ο Κορυδαλλός διέταξε τη μεταγωγή.

Εισαγγελέας: Από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος νομιμοποίησε τους δικηγόρος του, να αποχωρήσει από το δικαστήριο δημιουργείται ζήτημα ασφάλειας και υγείας. Θα ζητήσω να διερευνηθεί για ποιο λόγο ήρθε εδώ ενώ έπρεπε να τηρηθεί η καραντίνα.

Συνήγορος Υπεράσπισης: Επιθυμία του κατηγορουμένου είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία…Να γίνει σεβαστό το δικαίωνα του κατηγορουμένου, να διακόψουμε για την Παρασκευή.

Πρόεδρος: Να αποχωρήσει ο κατηγορούμενος να γίνει επικοινωνία με Κορυδαλλό. Διατάσσεται η πρόοδος της δίκης

Τελικά, ο κατηγορούμενος αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα και η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων με τους συνηγόρους του να τον εκπροσωπούν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο